Barion Pixel
2017. február 27.

Videó: Életveszélyesen megsérült a kislány Iváncnál - helikopter szállította kórházba

Két tíz év alatti kislány sérült meg, egyikőjük életveszélyesen abban a balesetben, ami hétfőn reggel történt Ivánc és Csákánydoroszló között. A válságos állapotban lévő sérültért mentőhelikopter érkezett, de nem tudtak vele egyszerre indulni, stabilizálni kellett az állapotát. A helyiek szerint életveszélyesen csúszós az útszakasz, olyanok is lesodródnak, akik ismerik az utat.

 

Ivánc felől Csákánydoroszló irányába tartott az az Opel, ami egy balra ívelő kanyar után letért az útról, betonoszlopnak ütközött és felborult. Az autót vezető asszony mögött ültek tíz év alatti gyermekei. A kislányok sérültek meg a balesetben. Egyikőjüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítani, súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Az autóban volt biztonsági gyermekülés és ülésmagasító is, arról egyelőre nincs információnk, használták-e a biztonsági öveket.

A rendőrség lezárta az utat a helyszínelés idejére.

Életveszélyesen megsérült egy kislány Iváncnál

Segítséget kérnek a csúszós út miatt

Munkatársunknak több ivánci és csákánydoroszlói lakos is jelezte, hogy a sajtón keresztül is segítséget kérnek az útszakasz miatt, szerintük ugyanis az aszfalt extrém módon csúszós. Minden héten történik itt baleset, amikor autók lesodródnak az útról, de ennyire komoly sérülés még nem történt. Szeretnék, ha megvizsgálnák és érdesítenék az aszfaltot még azelőtt, mielőtt  valakinek az életébe kerülne egy baleset. Iváncon van egy traktoros, aki rendszeresen megy kihúzni a bajba került autósokat. Ezekről az esetekről a hatóságnak nincs tudomása, mivel ha nincs sérülés, akkor általában  be sem jelentik a pályaelhagyást. (Hasonló a helyzet Ják közelében is, ahol minden évben több tucat autó borul fel.)

Életveszélyesen megsérült egy kislány Iváncnál

A katasztrófavédelem közleménye:

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy gépkocsi hétfő kora délelőtt Ivánc és Csákánydoroszló között. A balesethez Körmendről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják.

Mentőhelikopter szállította a kórházba az Iváncnál életveszélyesen megsérült kislányt



 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.