Barion Pixel
Szerző: Fejér Megyei Főügyészség 2017. június 08.

Az Iszlám Államhoz akart csatlakozni két magyar férfi- fegyház és házi őrizet vár rájuk

Terrorcselekmény előkészülete és terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a két férfival szemben, akik az interneten üzenetet váltottak az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozásról, illetve egyikük hozzászólásokban terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A vádlottak 2015. januárjában üzenetet váltottak egy internetes oldalon, ahol az egyik férfi felajánlotta a másiknak, hogy tartson vele Szíriába, az Iszlám Állam nevű fegyveres terrorszervezethez való csatlakozás érdekében. Az együttes kiutazás útlevél és vagyoni fedezet hiánya miatt meghiúsult. Az ajánlattevő a terrorszervezethez csatlakozás céljából még ugyanazon hónapban Isztambulba utazott, azonban ott letartóztatták és Magyarországra visszatoloncolták.

Az egyik vádlott mindemellett 2016. júliusában, egy nyilvános Facebook oldalon hozzászólásokat helyezett el, amelyekben terrorcselekmények elkövetésével fenyegetett, illetve az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánó személyeknek segítséget kínált.

A főügyészség vádiratában a terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészületének bűntette, illetve terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette miatt előzetes letartóztatásban lévő, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatás, illetve lakhelyelhagyási tilalom fenntartását indítványozta.

Címlapképünk illusztráció, forrása: Telegraph.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.