Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. november 23.

Iskolai mérgezés: italba kevert körömlakklemosóval akart büntetni a 9 éves kislány

Részletek a sárvári mérgezési kísérletről. Osztálytársnőjét akarta megmérgeztetni egy 3. osztályos, általános iskolás kislány, miután az iskolában összekaptak valamin.

A mérgezésről a nyugat.hu számolt be először.  A 112Press további részleteket tudott meg az esetről.
 
Meg nem erősített információnk szerint a hét elején veszett össze két 3. osztályos, 9 év körüli kislány a sárvári iskolában. A "nem vagy többé a barátnőm" kijelentés után azonban a meglehetősen harsány, mindig a középpontban pörgő, impulzív kislány nem nyugodott bele abba, hogy osztálytársnője ennyivel "megússza", ezért eddig tisztázatlan forrásból merítve kitervelte, hogy megmérgezi a "haragosát".
 
A gondolatot szerdán tett is követte. Úgy tudjuk, hogy az osztályban központi szerepet betöltő kislány egy másik osztálytársával akarta elvégeztetni a "piszkos munkát", ezért átadta neki az otthonról hozott acetont, hogy azt töltse bele a leendő áldozat kulacsába. Ez megtörtént.
 
A kislány kulacsába került oldószer az iskolában - képünk illusztráció
 
Időközben azonban a felbujtott méregkeverő rájött, hogy nagy butaságot csinálnak, ezért kiöntötte a kulacs tartalmát, valamennyi azonban maradt a körömlakklemosóval pancsolt italból, amiből a kiszemelt kislány valamennyit elfogyasztott és később hasfájásra panaszkodott.
 
Információnk szerint gyerekek szóltak a tanárnőnek, hogy ketten valami rosszat csináltak, az iskola pedig azonnal kórházba szállíttatta az acetonos italt ivó kislányt megfigyelésre és értesítették a szüleit is. Úgy tudjuk, a gyermeknek nincs baja.
 
A rendőrség a nyugat.hu-nak megerősítette, hogy a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A szülők azonban nyugtalanok az érintett osztályban, mivel részletes tájékoztatást eddig nem kaptak. Az iskola arra kérte őket, hogy egyelőre ne beszéljenek az esetről. A nyugtalanság fő oka az, hogy a mérgezést kiötlő és a vegyszert italba öntő kislány továbbra is abba az osztályba jár. Az utóbbi 9 éves gyermek valószínűleg nem fogta fel, mire kéri őt az osztálytársa, később pedig próbálta helyrehozni a tettét.

A nehezebb kérdés az, hogy egy 9 éves gyermeknek hogyan fogalmazódik meg a fejében az, hogy megmérgezze a társát és miért marad meg benne olyan hosszan ez a düh és harag, hogy a tettét véghez is vigye? Pontosabban véghez vitesse mással...

Az aceton által okozott mérgezésről a hazipatika.com oldal az alábbiakat írja:

Aceton - vagy közismertebb nevén körömlakklemosó szintén gyakori vegyszer a háztartásokban. Szem-, orr- és felső légút-irritáló hatását sokan tapasztalták már, de azt kevesen gondolnák, hogy ennél súlyosabb reakciókat is kiválthat. A légutakon bekerülő vegyszer mérgezésének kezdeti tünetei a kettős látás, mozgáskoordinációs zavar, hányinger, hányás, majd csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet, emiatt görcsök alakulhatnak ki. Ennél is súlyosabb esetben légzési és keringési elégtelenséget okoz...

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.