Barion Pixel
Szerző: Győr-MS MRFK 2018. december 14.

Fantom kocsival, illegálisan raktak le húsz köbméter állati bőrt

Megközelítőleg 20 köbméternyi veszélyes hulladéknak minősülő állati bőrt helyezett el egy hat fős társaság több magyarországi település határában, amit egy Győr-Moson-Sopron megyei férfitől szállítottak el. A pápai rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A rendőrséget 2018. június 11-én értesítette egy helyi lakos arról, hogy Pápa egyik utcájának végén nagy mennyiségű állati bőrt helyeztek el ismeretlenek. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy hasonló állati bőrökből álló hulladékot helyeztek el Nyárád és Mihályháza között, valamint Sárvár és Szakony közelében is, amelyek a szakértői vélemények alapján veszélyes hulladéknak minősültek.

A rendőrök azonosították az elkövetőket (F. M. Tamás, H. Zsolt, N. Alex, R. László, B. Zsolt, L. Zoltán), akiket 2018. december 4-én állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságra.

Fotó: Győr-MS MRFK

Közülük kettő, F. M. Tamás és H. Zsolt azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy 2018. júniusában vásárolt, forgalomból ideiglenesen kivont gépjárműre külföldi forgalmi rendszámot szereltek fel, majd ezt a gépjárművet az állati bőrök elhordására használták.

A büntetőeljárás során  - 2018. december 12-én – a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a Győr-Moson-Sopron megyei férfit is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa működtetett vágóhídon keletkezett és további feldolgozásra alkalmatlanná vált közel 20 köbméternyi állati bőrt 2018. júniusában átadta a hat fős társaságnak.

Az ügyben valamennyi gyanúsítottal szemben veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett, valamint F. M. Tamás és H. Zsolt ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A hét férfi közül H. Zsolt letartóztatását elrendelte az illetékes bíróság, a többiek szabadlábon védekeznek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.