Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. március 29.

Tűzesetek és baleset a húsvéti hétvégén

Két műszaki mentéshez és négy tűzesethez riasztották a húsvéti hosszú hétvégén a megye tűzoltóit, a legnyugodtabb napnak a húsvét hétfő bizonyult.

Március 26-án, szombaton egy személygépjármű műszaki mentéséhez riasztották a sárvári hivatásos tűzoltókat, amely a délutáni órákban eddig ismeretlen okból letért az M86-os gyorsforgalmi útról, az árokba hajtott és felborult. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították, a tűzoltók az autó áramtanítását végezték el.

Baleset az M86-oson
 
Este szintén akadt dolguk a sárvári tűzoltóknak, amikor egy Berzsenyi utcai családi ház egyik szobája gyulladt ki és égett teljes terjedelmében. A város hivatásos egységei áramtalanították a házat, elzárták a gázt, majd védősugár fedezete mellett, légzőkészülékben három eszméletlen állapotban levő sérültet hoztak ki az épületből. A sérülteket a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították. A tűz keletkezési okának tisztázása érdekében a katasztrófavédelemi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre a helyszínen.

Háztűz Sárváron

Ezzel egyidőben a megyeszékhely tűzoltói is dolgoztak, ugyancsak tűzesetet számoltak fel. Nekik Szombathelyen, egy Barátság utcai lakásban akadt feladatuk, ahol a tűzhelyen felejtett olaj kapott lángra. A lakók vízzel próbálták eloltani a tüzet, melynek következtében az olaj robbanásszerűen csapódott ki az edényből. A nagy erejű jelenség hatására a lángolás ugyan megszűnt, de a helyiség fala kormozódott, a konyhaszekrény megsérült, valamint a konyhaablak és a szomszédos szoba ablaka is kitört. A tűzeset során egy ember megsérült, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A tűzoltók átszellőztették a lakást, majd lefóliázták a kitört nyílászárókat.

Március 27-én, vasárnap két kisebb tűzhöz riasztották a tűzoltó egységeket, mindkét esetben száraz fű, avar égett. Először a megyeszékhely határában, majd Jánosházán csaptak fel a lángok, előbbit a városi hivatásos, míg utóbbit a jánosházi önkéntes tűzoltók oltották el.

Késő este történt egy vadbaleset is, amikor szarvast gázolt el egy személyautó Vasvár és Alsóújlak között. A jármű átrepült az árkon és az oldalára dőlve állt meg. A műszaki mentést a vasvári önkormányzati tűzoltók hajtották végre, áramtalanította, ezt követően pedig a kerekeire állították az autót. Az ütközés idején csak a sofőr tartózkodott az autóban, nem sérült meg a balesetben.

Vadbaleset Vasvár és Alsóújlak között


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.