Barion Pixel
2013. október 24.

Hullazsákkal loptak az irodaházból

Ismét betörők buktak le Szombathelyen, akik vittek mindent, amit tudtak. Amikor a rendőrök elfogták őket nagy fekete zsákokban volt a lopott cucc. Járókelők azt hitték, halottak vannak a megbilincselt emberek mellett.

Lehullott a lepel egy Facebookon terjedő álhírről, miszerint a rendőrök október 18-án nagy rajtaütést tartottak Szombathelyen a Zanati és Pálya utca sarkán. A szemtanúk a földre fektetett, megbilincselt emberek mellett több holttestet is láttak. (A 112 Press már akkor utánajárt a dolognak és kiderült, betörőket kaptak el, szó sem volt halottakról.) A hajnali órákban arrajárók ugyanis nem letakart halottakat láttak, hanem a betörők fekete zsákokba pakolt „szajréját”. Egy rejtéllyel kevesebb.

A rendőrség ma sajtótájékoztatón számolt be a betörőpáros lekapcsolásáról. A tájékoztató elején Szombathely rendőrkapitánya, dr. Gulyás Ferenc alezredes köszönetet mondott a sajtónak két korábbi esettel kapcsolatos segítségért. A híradásoknak köszönhetően ugyanis újabb sértettek jelentkeztek a rendőrségen, illetve ellopott kerékpárok tulajdonosai is felismerték a járművüket, többek között a mi képeinken, videónkon is.

Gyalogos portya - beszédes hangok
A szeptembertől megszaporodott betörések miatt a Szombathelyi Rendőrkapitányság éjszakai nyomozóportyákat szervezett, gyalogosokkal. A veszélyeztetett környéken bandukoltak a nyomozók és így figyeltek fel az egyik épületből kiszűrődő furcsa hangokra.

Az október 18-án a Pálya utcai irodaháznál tetten ért és elkapott betörőpáros felnőtt éveinek nagy részét a rácsok mögött töltötte és jelenleg már ismét előzetes letartóztatásban vannak. Szeptember végén aktivizálták magukat és tizenegy esetben próbálkoztak betöréssel, de ez a szám még emelkedhet, ugyanis csak azt vallják be, amit rájuk tudnak bizonyítani. Volt, ahol a riasztó megzavarta őket, de a legtöbb helyen sikerrel jártak.

Mindent vittek, amiből pénzt reméltek, a fagyasztott hústól kezdve a síkképernyős televízióig. Kirámoltak italboltot, irodákat, zenekari próbatermet, vendéglátóhelyet. A lopott cuccok egy részét orgazdáknak adták tovább, de mivel a duó az ő neveiket könnyebben kicsiripelte, mint a saját balhéikat, ezért több orgazda már szintén megtapasztalhatta, milyen vendégül látni a hívatlanul érkező rendőrséget.

Balogh Gábor, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, hogy az ellopott értékek több mint a fele előkerült a betörőktől, vagy az orgazdáktól. Néhány tárgy származási helye még ismeretlen, úgyhogy ezúttal is javasoljuk Olvasóinknak, hogy böngésszék át a képeket, ha az elmúlt hónapban betörés után lába kelt valamilyen értéküknek Szombathely környékén.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.