Barion Pixel
2018. január 01.

A Himnusz alatt érkezett az év első riasztása - Tűzijáték okozott tüzet egy társasházban

Hagyományosan együtt köszöntötték az új évet a szolgálatban lévő mentők, rendőrök és tűzoltók Szombathelyen, de a Himnuszt már nem tudták végighallgatni, befutott az év első tűzriasztása. Egy négyemeletes tömbházhoz vonultak, ahol tűzijáték miatt lángolt egy ablakkeret. A lakásban senki nem tartózkodott, így be kellett törni az ajtót.

Éjfélre a szombathelyi emlékműdombon gyűltek össze azok a szolgálatban lévő mentők, rendőrök és tűzoltók, akiknek éppen nem volt riasztásuk. Több éves hagyomány ez a vasi megyeszékhelyen. A korábbi években a Himnusz után rendszerint pukkantak a gyerekpezsgők kupakjai és boldog új évet kívántak egymásnak a jelenlévők.

DSC_6553

Az idén ez elmaradt, a "közlemény" ugyanis a Himnusz felénél érkezett. A tűzoltók már pattantak is a kocsiba és nem sokkal később már robogtak a tűzeset helyszínére, a Szűrcsapó utcába.

DSC_6563

Szerencsére nem lakástűz volt, hanem "csak" az ablakkeret gyulladt meg egy eltévedt (?) tűzijáték-rakétától. (A kérdőjel azért szerepel, mivel tapasztalatunk szerint többen szórakoztak azzal, hogy autók felé lőtték a pirotechnikai eszközöket. Ebből a tűzeset közelében majdnem tettlegességig fajult a vita egy fiatal és egy autóvezető között.)

DSC_6558

A tűzoltók hiába dörömböltek az érintett, égő ablakkeretű lakás ajtaján, ezért betörték az ajtót. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, az ablakkeretet pedig kiemelték, az izzást megszüntették.

DSC_6580

A rendőrség ezután megpróbálta felkutatni a lakás tulajdonosát, aki jó eséllyel nem így szerette volna kezdeni az új évet.

DSC_6573

Ugyan a mentőknek itt nem akadt dolguk (szerencsére), de az ő éjszakájuk sem volt unalmas. Ingajáratban közlekedtek a szórakozóhelyek és a kórház között, sokan ugyanis most sem érezték, mikor illene megállni az ivásban, vagy egyéb bódulatot okozó anyag fogyasztásában.

szorakozohely_jan1
Olvasói fotó

DSC_6568

DSC_6576

DSC_6565

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.