Barion Pixel
Szerző: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala 2017. július 26.

Szombathelyi a hét mentő gépkocsivezetője az OMSZ-nél

A három gyermekes, szombathelyi Nacsa Zoltánt választotta a hét gépkocsivezetőjének az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán. Sok videónkban látható, amint elindul egy-egy helyszínről. Gratulálunk az elismeréshez!

Az OMSZ Facebook oldalán közzétettek szerint a 39 éves Nacsa Zoltán a Nyugat-dunántúli Régió szombathelyi mentőállomásának végtelen türelmű és emberszerető gépkocsivezetője. Nős, három gyermek édesapja. Pályafutását 13 évvel ezelőtt kezdte a mentőszolgálatnál, a kezdetektől a szombathelyi mentőállomáson teljesít szolgálatot.

Gyermekkora óta vonzotta az a bizonyos misztikus mentőautó, így rövid általános iskolai tanítói munkakörét követően jelentkezett a szervezethez, ahol rátermettségről tanúbizonyságot téve hamar magas szintű mentőegységek oszlopos és elengedhetetlen tagjává vált. Az élet úgy hozta, hogy nem kellett sokat várni a hivatásban való megerősítésre sem.

Nacsa Zoltán (Forrás: OMSZ)

Legnagyobb gyermeke, Dani, az akkor még kezdő mentős apukájának köszönheti életét, aki a kritikus pillanatban szerencsére jelen volt, és a Bajtársak megérkezéséig lélegeztette, életben tartotta őt.

A mindig nyugodt, halk szavú, bármikor segítőkész, az egykori tanári vénát letagadni nem tudó Bajtárs az évek során gyűjtött szakmai tapasztalatok és ismeretek mellett – hisz idő közben szakápolói, majd mentőtechnikus végzettséget is szerzett – különleges kapcsolatot ápol gyermekeivel. Dani, Levente és Barnabás életének minden mozzanata megörökítésre kerül egy különleges formában, mentős apukájuk ugyanis személyre szóló naplót ír gyermekei mindennapjairól, melyet útravalónak szán a fiúknak.

2016-ban egy internetes portál szavazásán az év apukájának választották, a versenyre felesége titokban nevezte be.
 

Állítja, nem tudna és nem is akarna mást csinálni, hisz a családja mellett a mentés az élete.

(Forrás: OMSZ Facebook)

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.