Barion Pixel
Szerző: 112Press / Fotó: Olvasó 2016. október 31.

Kiégett a háza felgyújtásával fenyegetőző pszichiátriai kezelt háza Celldömölkön

Megkeserítette az utca életét a 42 éves, orvosi kezelés alatt álló férfi, aki korábban háza lángba borításával is fenyegetőzött, tavaly pedig a melléképületet is felgyújtotta. Egyelőre nem tudni, van-e köze a vasárnap éjszakai háztűzhöz, amiben kiégett a családi ház, amiben egyedül élt.

Vasárnap 23 óra előtt riasztották a tűzoltókat a celldömölki Berzsenyi utcába, ahol egy családi ház égett. A  celldömölki önkormányzati és a sárvári hivatásos tűzoltóság egységei érkezek a helyszínre. Mivel az égő ház két másik családi házzal van egybeépítve, ezért a tűz további házakat, értéktárgyakat veszélyeztetett, az ott lakókon túl. Az elsőként kiérkező celli egységek három járművel, tizenegy tűzoltóval kezdték meg a tűz oltását, annak körülhatárolását, majd három sárvári tűzoltójárművel szintén tizenegy sárvári tűzoltó kapcsolódott be az oltásba.

Tűz a celldömölki Berzsenyi utcában (Fotó: Olvasó)

A gyors kiérkezésnek és a nagy erővel megkezdett oltásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a környező házakra, az érintett ingatlan viszont belül teljesen kiégett, annak valamennyi ingósága, valamint a fa födémszerkezet teljesen megsemmisült.

Információink szerint a házban egyedül élő, 42 éves férfi  pszichiátriai kezelés alatt áll és többször fenyegetőzött már a ház felgyújtásával.  Tavaly túl is lépett a fenyegetőzésen, amikor felgyújtotta a saját melléképületét. A mostani tűzben könnyű sérüléseket szenvedett.

Tűz a celldömölki Berzsenyi utcában (Fotó: Olvasó)

Beszéltünk a környéken lakókkal, akik lesújtó véleménnyel voltak a rokkantnyugdíjas kőművesről, akit többször is feljelentettek a zaklatások, fenyegetések miatt. Ilyenkor a rendőrök, vagy a mentők elvitték, de rövidebb-hosszabb idő után újra előkerült és ott folytatta, ahol abbahagyta. Egy utcabeli szerint a férfi 60-70 ezer forint körüli rokkantnyugdíjat kapott, amit jellemzően alkoholra és nőkre költött. Ittasan rendszeresen ordibált és az utcán fetrengett, előfordult, hogy több ház falát is összevérezte, miután saját öklével verte ki a háza ablakait. Édesanyja sem bírt vele, ezért néhány éve öngyilkosságba menekült.

Tűz a celldömölki Berzsenyi utcában (Fotó: Olvasó)

A férfi házába nics bevezetve a víz, ezért egy utcai kúthoz járt és időnként itt is azt ordította, hogy "úgy is felrobbantja az egész kócerájt". Tegnap akkor is a háza előtt feküdt, amikor lángba borult az épület. A férfi elhelyezésével kapcsolatban nincs információnk, azonban az biztos, hogy a házba nem térhet vissza, mivel az jelenleg lakhatatlan.  Az anyagi kár jelentős.

-Ez a férfi ön- és közveszélyes. Kár, hogy Magyarországon ilyen eseményeknek kell megtörténni ahhoz, hogy odafigyeljenek rá. Soha nem láttam dolgozni, de nekünk, akik dolgozunk el kellett tűrnünk a fenyegetőzéseit. A celldömölki tűzoltóknak köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj, hiszen a tűz átterjedt volna a szomszéd házra is. Az ott lakók meg hol tehetnek az elmebeteg szomszédjukról? Néhány cserepet így is le kellett szedni az ő házukról is. Őszinte leszek, örülök, hogy kiégett a háza, mert így talán nem jön vissza és nyugodtabban élhetjük az életünket. Nyugodtan vessen meg bárki ezért a mondatomért, de senkinek nem kívánom azt, hogy olyan ember közelében éljen, aki rendszeresen fenyegetőzik és képes is beváltani a fenyegetéseit - mondta indulatosan egy asszony.

(A képeket olvasónk készítette, köszönjük!)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.