Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 08.

Hatszáz szénabála és majorsági épület égett Vasalján

A szeles időben villámgyorsan terjedt a tűz, sok milliós kárt okozva a vasaljai majorban. A szarvasmarhák is megrémültek a füsttől. Szerencsére senki nem sérült meg.

Este fél nyolc után érkezett a riasztás a körmendi tűzoltóságra, miszerint teljes terjedelmében ég egy szénabálák tárolására használt építmény. A körmendi és szombathelyi tűzoltók kettes, kiemelt fokozatban vonultak a határmenti településre. A hatszáz, elmondások alapján első osztályú szénabála és az épület már menthetetlen volt. A tűzoltók elsősorban a tűz továbbterjedését akadályozták meg a szeles időben.

Ismét nagy segítség volt Manitou. A munkagép karját előrenyújtva markolt ki újabb és újabb lángoló bálákat a tűztengerből, amit aztán az épület mellett szétterített. A tűzoltók csak azt locsolták, amit feltétlenül kellett, kímélve így Vasalja vízellátását és az ivóvizet. A közeli istállóban tartott több száz szarvasmarha közül néhány félelmében kitört, de ezeket az állatokat sikerült befogni. A takarmányukra szánt széna azonban most teljesen megsemmisült.


A most leégett épület szomszédságában egy tűzfal és két oszlop mered az ég felé. Egy tíz évvel ezelőtti tűz nyomai. Akkor ugyanígy égett le a szénatároló. Bár nyíltan senki nem mondta ki, de a dolgozók közül többen is arra céloztak, hogy nem öngyulladás történt. A 112 Press nemrégiben beszámolt egy szombathelyi piromániás férfi elfogásáról, aki gabonatáblákat és szalmabálákat gyújtogatott. Azt egyelőre nem tudni, lehetett-e gyújtogatás a mostani tűz kialakulásának oka?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.