Barion Pixel
2015. június 26.

Volt határőrök koszorúztak Szombathelyen

A Határőr Nap alkalmából helyeztek el koszorút volt határőrök és rendőrök Szombathelyen, a Söptei úti egykori határőr laktanyában felállított emlékfalnál. Szombaton juniálisra várják a volt határőröket. Vasárnap Győrben és Apátistvánfalván lesz határőrséggel kapcsolatos rendezvény

Június 27-én,  szombaton Szombathely-Petőfi-telepen a Szombathelyi Határőr Nyugdíjas Egyesület a Vas megyei Nyugdíjas Rendőrök és Vasi Honvéd Bajtársi Egyesületével közösen tart juniálist a Határőr Nap alkalmából, ahol beszélgetés, emlékek felidézése a fő program, de zene is lesz. Az ebédre jelentkezés már lezárult, de a szokásoknak megfelelően batyus jelleggel lehet vinni ropogtatnivalót és üdítőt.

Határőr emlékhely megkoszorúzása Szombathelyen



Június 28-én, vasárnap 11.00 órától az apátistvánfalvi emlékhelyen koszorút helyeznek el, ahol megemlékezésre is sor kerül.

Győri meghívó

A Határőrségnél szolgált és dolgozott embereket várnak családtagjaikkal és barátaikkal együtt Győr-Kertvárosba, vasárnap. Az összejövetel, a találkozás célja: határőr hagyomány ápolása és a bajtársi szellem erősítése.

Az összejövetel alkalmával felavatásra kerül Szent László emléktábla. Szent László 1992. év óta a Határőrök védőszentje.

Helye: Győr-Kertváros, Laczik László lőtér, a Határőr Emlékhelynél, amely az ország legszebb, leggazdagabb határőr emlékhelye, ahol Tóth Imre hőr. vőrgy. volt HŐR.OPK. és Csele József hőr. ddtbk. volt KER.PK. emlékére és tiszteletére a közelmúltban emléktáblákat helyeztünk el.
Ideje: 2015. Június 28 (vasárnap) 10.00 óra

Emlékbeszédet mond és a Szent László Emléktáblát felavatja Cseri József ny. határőr dandártábornok a volt Győri Határőr Igazgatóság igazgatója. Szent László méltatását Arató György történész tartja.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.