Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Járásbíróság / 112Press 2022. június 13.

Mérnök úr elszámolta magát - a határ előtt pár kilométerrel fogyott ki az embercsempész üzemanyaga

Az ötszemélyes autóban 17-en utaztak. A korábban általunk bemutatott mérnök sofőr valószínűleg nem számolt a túlsúly miatt megnövekedett fogyasztással, vagy az előző napi balesete után még mindig nagyon álmos volt.

Tovább folytatódik a peches montenegrói mérnök kálváriája. Mint azt a bíróság közleményéből megtudtuk, a férfi autójának az üzemanyaga néhány kilométerrel a határ előtt kifogyott, az ötszemélyes, előző nap általunk bemutatott személyautójában pedig rajta kívül 16-an (!) nyomorogtak, köztük több gyerek.

.

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes bírója egy hónapra elrendelte egy montenegrói férfi letartóztatását.

A gyanúsított embercsempészés elkövetése miatt – ami a lakókörnyezetében, közismert pénzszerzési lehetőség – érkezett Magyarországra. Budapesten egy ismeretlen személyazonosságú személytől megbízást kapott a konkrét bűncselekmény elkövetésére, a magyar-szerb államhatártól az osztrák-magyar államhatárig migráns személyek szállítására. A gyanúsított megbízójától ehhez SIM kártyát, valamint a magyar-szerb határ közelében lévő hely GPS koordinátáit is megkapta, ahol a migráns személyeket fel kellett vennie. A továbbiakban a gyanúsított és megbízója a kapcsolatot egy alkalmazáson keresztül tartotta.

A férfi a baleset után folytatta az útját, másnap 16 migránssal az autójában bukott le az osztrák határ közelében

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetéséhez használt szerb felségjelzésű Peugeot 307 típusú személygépkocsival 2022. június 9. napján végig járta a Domaszék-Kecskemét-Lajosmizse-Ócsa-Biatorbágy-Bábolna-Bőny-Enese-Ölbő útvonalat, annak érdekében, hogy a konkrét szállítás során ne hibázzon.


Ezt követően a gyanúsított 2022. június 10. napján a magyar-szerb államhatár közelében felvett összesen 16 fő (11 török, 2 afgán, 2 tunéziai és 1 szír) – Magyarország területén jogszerűtlenül tartózkodó – személyt, azzal a céllal, hogy őket az osztrák-magyar határ közelébe szállítsa, ily módon segítséget nyújtva nekik a magyar-osztrák államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez.

Hirdetés - Rádió1 Taxi Szombathely


A gyanúsított az 5 személy szállítására alkalmas kombi kialakítású személygépkocsi utasterében 12, a csomagtérben 4 főt szállított úgy, hogy a személyek ülő, guggoló, illetve fekvő helyzetben egymáshoz zsúfolva helyezkedtek el 3-4 órán keresztül, amíg az üzemanyag ki nem fogyott a gépjárműből és a rendőrjárőrök a járművet és utasait 2022. június 10. napján fél 5-kor Torony külterületén ellenőrzés alá vonták. A gyanúsított az általa szállított 16 személynek, közöttük 4 gyermeknek a helyszűke miatt testi szenvedést okozott.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
A gyanúsított cselekménye alkalmas csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének a megállapítására.


A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg az ülésen meg nem jelent védőnek a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére 3 nap áll rendelkezésére.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.