Barion Pixel
Szerző: Balassagyarmati Járási Ügyészség 2017. március 24.

Nyílt utcán rabolt hamburgert egy fiú Balassagyarmaton - javítóintézetbe került

Egy 11 évestől követelte a gyorsétteremben vásárolt menüt a 16 éves vádlott, most javítóintézetben várja a tárgyalását.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 16 éves fiatallal szemben, aki egy 11 éves gyerektől vette el az egyik gyorsétteremben vásárolt menüjét.

A vádlott 2017. január 14-én a kora délutáni órákban, Salgótarján főutcáján követni kezdte a 11 éves sértettet azért, hogy az egyik gyorsétteremben vásárolt hamburgert, sült krumplit és üdítőt tartalmazó két zacskót megszerezze tőle. Mikor utolérte a fiút, megszólította azzal, hogy adja neki az egyik adagot.

A sértett a csomagot nem adta át, mire a vádlott ökölbe szorított kezét felemelve követelte a papírzacskót a sértettől, és megfenyegette azzal, hogy ha nem kapja meg azt, megveri őt. A fiú megpróbált elmenni a vádlott mellett, aki egy hirtelen rántással kitépte a kezéből a zacskót, majd öklét mutatva követelte a másik csomagot is. A megrémült fiú ekkor a másik zacskót a vádlott felé dobta, majd elszaladt. A fiatalkorú vádlott a rabolt élelmiszert elfogyasztotta.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádemeléskor is előzetes letartóztatásban lévő fiatallal szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta vádiratában.

Címlapképünk illusztráció, fotó forrása: shutterstock.com.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.