Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség /Fotó, videó:112Press 2019. február 20.

Halálos közúti baleset okozása, segítségnyújtás elmulasztása, ittas vezetés - vádemelések

Vádat emeltek az a sofőr ellen, aki tavaly februárban autójával teherautó elé csúszott és az utasa a helyszínen életét vesztette.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki gépkocsijával megcsúszott a havas úton és egy teherautónak ütközött 2018. februárjában a 86. számú főúton.

699b4d39


A vádirat szerint a vádlott nem az időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedett a személygépkocsival a folyamatos havazásban Körmendről Szombathely irányába, ezért a jármű megcsúszott a havas úttesten.

A gépkocsi merőlegesen elfordult a menetirányához képest, majd átsodródott a szemközti sávba, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő pótkocsis kamionnal.

5232952985a7ac28aa00e2

A személygépkocsiban elől utazó sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben, hogy a helyszínen elhunyt.

53d8d396

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ittasan sodorta el a gyereket, tovább hajtott a sofőr

A Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki elütött egy gyermeket, akit azután magára hagyott 2018. februárjában Kőszegen.

A vádirat szerint a vádlott igen enyhe fokban ittasan közlekedett személygépkocsival Kőszegen az egyik utcában.

A sértett gyermek a vádlottal szemben az útpadkán gyalogolt, amikor a vádlott egy szemből érkező gépkocsi elől kitért és jobbra húzódott. Ekkor a vádlott gépkocsijának jobb oldali visszapillantó tükre a sértett karjának ütközött, a gépkocsi jobb első kereke pedig áthajtott a sértett lábfején.

A vádlott észlelte a balesetet, azonban csak a helyszíntől 50 méterre állt meg, ekkor helyreigazította az ütközéskor behajolt visszapillantó tükröt, majd visszaült az autóba és elhajtott.

A sértett zúzódásos sérülést szenvedett a balesetben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

Fentieken túl a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak 2018. júliusában Celldömölkön.

A vádirat szerint a vádlott úgy kanyarodott megállás nélkül jobbra a gépkocsijával az egyik utcából, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton kerékpárral közlekedő idős sértettnek, akit a gépkocsi bal elejével elütött.

A sértett az úttestre esett és súlyos sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.