Barion Pixel
Szerző: TM 2016. január 27.

Nagy késsel rontott az őrre, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi Szombathelyen

Tört-zúzott egy 40 éves férfi Szombathelyen, a hajléktalanszállón szerdán a kora esti órákban, majd egy nagy késsel támadt rá az őt lecsitítani próbáló őrre. Amikor megtudta, hogy jönnek a rendőrök megpróbálta felvágni az ereit.

 

Három rendőrautó és egy mentőautó állt szerdán a kora esti órákban a Zanati utcai hajléktalanszálló előtt. A nem sokkal korábbi eseményeket a szálló lakóinak elmondásából próbáltuk összerakni.

Rendőrök a mentőautóban

A rendbontás a második emeleten zajlott, ahol a 40 éves szombathelyi G. összetört egy televíziót - ennek árát állítólag közösen adták össze a rendszeresen a szállón alvók -, illetve betört egy ajtót is. Egy ott tartózkodó férfi nyakából leszakította a bőr nyakláncot.  Amikor a biztonsági őr felrohant az emeletre, akkor G. egy nagy konyhakéssel támadt rá, a korábban börtönőrként dolgozó férfi azonban nem ijedt meg tőle. G. ekkor visszavonulót fújt, de közölték vele, hogy már jönnek a rendőrök.

Bűnügyi helyszínelő a hajléktalanszállón

-Nem akart visszamenni a börtönbe, ezért akarta felvágni az ereit. Valamennyire sikerült is neki, azért vannak mellette a rendőrök is a mentőben - magyarázta a randalírozó férfi egyik ismerőse. - G. nem rossz srác, ha nem drogozik, nincs vele semmi baj. Csak ma nem vette be a Xanaxot és a Rivotrilt, hanem tablettás bort ivott, meg szívott rá valamit. Ez zavarhatta meg.

Rendőrök kísérték a mentőt a kórházba

Egy másik férfi is csatlakozott a beszélgetéshez.

-Sajnos van néhány ilyen balhés ember és a Zanati út 1-et mindenki velük azonosítja. Pedig nincs így. Én most is a munkából jövök és nem is alkoholizálok. Abban látom a problémát, hogy nagyon sok lett a börtönből szabadult ember a szállón. Vannak, akik azzal versengenek, hogy ki hány évet ült bent. Én meg erre azt mondom nekik, hogy figyelj öreg, én meg egy napot sem - kesergett a férfi, aki szerint a Vas megyeiek is egyre kevesebben vannak a hajléktalanszállón. - A polgármester január elsejétől bezáratta a falatozót is a sarkon, hamarosan ledózerolják, pedig a boltos semmiről nem tehetett. Amióta bezárt, azóta a környező boltokból viszik oda az italt az alkoholisták és ott isszák csoportban.  Nagyon sajnálom azt a két embert, akik most emiatt elvesztették a munkájukat. Én szerettem náluk vásárolni.

A hajléktalanok szerint hamarosan ledózerolják az általuk kedvelt falatozót

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.