Barion Pixel
2016. április 27.

Hajléktalanokért majálisoznak a győrváriak Szombathelyen

Ingyen meleg étel, Bomba zenekar, ruha és tartós élelmiszergyűjtés az otthontalanok számára.

Győrvár önkormányzata az Együtt Győrvárért Egyesülettel közösen szervez majálist a nehéz sorsú, hajléktalan emberek megsegítéséért. 2016. április 29-én, pénteken a Hajléktalanok Otthona területén Szombathelyen, a Kolozsvár út 27. szám alatt. Ingyen meleg étellel várják az ott lakókat, illetve mindazokat, akik szeretnék tartós élelmiszerrel, ruhaneműkkel és használt, de még jó állapotú tárggyal, bútorral segíteni a hajléktalan emberek mindennapjait. Cserébe több száz adag étel készül majd, méretes kondérban rotyog a gulyás és sül a legjobb fajta - saját töltésű - házi kolbász. Készül krumpli prósza is a győrváriak által külön erre a célra felépített sátorban.

A felajánlásokat április 29-én 10-17 óráig várják a helyszínen. A jókedvhez és a finom falatok mellé a Bomba zenekar szolgáltatja majd a zenét.

A felkínált ételek minőségére garancia, hogy Kaczor Zsolt polgármester, Farsang Zsolt alpolgármester és Veit Tamás egyesületi elnök eddig is számos rendezvényen főztek, sütöttek és versenyeken is megállták helyüket az egyesület tagjaival közösen.

A majális ötletgazdája Kaczor Zsolt, Győrvár polgármestere fontosnak tartja, hogy rohanó világunkban fontos szociálisan érzékenynek maradni. A majálist azért hívták életre, mivel egy győrvári hajléktalan mindennapjain keresztül látták, mennyire nehéz a kiszolgáltatott, fedél nélküli élet. Az említett férfiról páran az internetre mobillal készített videókat töltöttek fel és nevettek a helyzetén, ezzel szemben a győrvári önkormányzat fontosnak tartotta emberként kezelni a hajléktalan férfit. Ferenc egy komfort nélküli kovácsműhelyben lakott, ellátni önmagát nem tudta. A problémát a győrvári önkormányzat többször próbálta kezelni lakhatósági lehetőséggel, de a végleges megoldáshoz a faluban nem voltak meg a feltételek. A megoldást keresve találtak partnerre a szombathelyi Féhe Kft. munkatársaiban Stankovics Erika szakmai vezetőben és Gergely Durai Tímeában, a Hajléktalanok Otthona és átmeneti szállás vezetőjében. Az ő  segítségükkel sikerült a férfit megfelelő körülmények között elhelyezni.

A rendezvény nyitott, így nem csak az otthon lakóit, hanem minden rászorulót, illetve segítő szándékú adományozót, érdeklődőt sok szeretettel várnak egy tál ételre és egy jóízű beszélgetésre.

Aki pénzbeli támogatást szeretne nyújtani, természetesen megteheti. Bármekkora összeget hálásan fogadnak.

Az alapítvány adatai, ami támogatást és 1 %-os felajánlást is fogad:

Forrásközpont Közhasznú Alapítvány, 9700 Szombathely, 11-es huszár út 116.;  Kis-Rába menti Takarékszövetkezet ; számlaszám: 58900088-11026211; adószám: 18282429-1-18

Címlapképünk illusztráció, forrás noiportal.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.