Barion Pixel
2017. április 26.

Súlyosan megsérült a gyalogátkelőhelyen balesetet szenvedett kerékpáros

Lendületből akart áttekerni egy kijelölt gyalogátkelőhelyen, de egyenesen egy áthaladó autó oldalának hajtott volna egy kerékpáros nő Szombathelyen. A biciklis az ütközés előtt leugrott a mozgó járműről, de elesett és fejsérülést szenvedett.

DSC_5461
A Szent Imre herceg utcán haladt a belváros irányába egy VW személyautó hétfőn délután. Az Öntő utca felől egy kerékpáros érkezett, aki lendületből, figyelmetlenül akart áttekerni a kijelölt gyalogátkelőhelyen.
 
DSC_5459

A biciklis az utolsó pillanatban észlelte az előtte áthaladó autót és ijedtében leugrott a bicikliről, ami a vezető ajtajának ütközött. A kerékpáros a lendülettől elesett és beütötte a fejét. Az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett.


DSC_5477

Az autó fiatal hölgy vezetőjét nagyon megviselte a baleset. Azt mondta, hogy a kerékpáros hirtelen bukkant elő és már semmit nem tudott tenni, amivel elkerülhette volna az ütközést. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a kerékpárosoknak - kerékpárút, vagy kerékpársáv hiánya esetén - le kell szállniuk és gyalog kell áttolniuk biciklijüket a kijelölt gyalogátkelőhelyen, ugyanis csak ekkor van elsőbbségük az úttesten haladó járművekkel szemben.

DSC_5464

Járdáról az autó oldalába
 

Egy hete történt egy másik, súlyos sérüléssel járó kerékpáros baleset is Szombathelyen. Ahogy arról beszámoltunk, egy kerékpáros hölgy a járdán biciklizett, majd egy szabályosan közlekedő, parkolóból kihajtó autó oldalának ütközött. Bár az elsődleges adatok alapján csak könnyű sérülést szenvedett, azonban úgy tudjuk, hogy az asszonynak a bordája is eltört. Információnk szerint azt mondta, hogy ő éppen leszállni készült a kerékpárról, de az erős szél nekilökte az autónak...

Járdáról hajtott Suzuki oldalába egy kerékpáros Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.