Barion Pixel
2015. július 23.

Baleseti képeken és légifotókon futtattuk a DeepDream kódot

Szerencsés kimenetelű balesetek képeivel és szombathelyi légifelvételekkel teszteltük a Google DeepDream algoritmusát. Az eredmény meglehetősen pszichedelikus. A Google gépeinek áramköre kutyákkal van tele.

A Google elérhetővé tette a Deep Dream elnevezésű mesterséges intelligenciájának forráskódját, így már bárki kipróbálhatja, milyen az, amikor egy számítógép "álmodik". Az eredmény nem csak elsőre meghökkentő és reméljük, hogy ezek a képek saját álmainkban nem térnek vissza.

deep5
Látják a tűzrókát?

Mi a munkánk közben készített földi és légifotókkal próbáltuk ki a DeepDream-et és néhány felvételt megmutatunk ezekből. Valószínű, hogy az elkövetkezendő hetekben sok hasonló "deepelt" képpel találkoznak majd olvasóink is a közösségi oldalakon.

deep4
Halmadár száll a csigakutyákra

deep1
A Google gépei legtöbbször kutyákra gondolnak?

deep2
Gépi kreatúrák

deepdream_112_03
Ez már egy teremtmények nélküli "álom"

További mintaképek galériánkban láthatók. Bár eddig meglehetősen időigényes volt egy-egy kép generálása, mostanra már több oldal is beizzította a saját gépeit erre a munkára. A leggyorsabban a DreamScope-pal tudtuk átalakítani a képünket, itt egy-egy nagyobb fotó alig fél perc alatt készült el, míg jelenleg is vannak olyan oldalak, ahol legalább egy napot kell várni a végeredményre.

A szombathelyi Fő tér

A Dreamscope használatánál ügyelni kell arra, hogy a Submit gomb megnyomása előtt a Public kapcsolót állítsuk Private-ra, ellenkező esetben a végeredményt mindenki látni fogja, az eredeti képpel együtt.

deep3

Jó kísérletezgetést!

Így látja a DeepDream a vasi baleseti képeket és légifotókat



 

címkék: deepdream

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.