Barion Pixel
2018. szeptember 20.

Megütötte a játékvezetőt - pénzbírságot kapott a focista

Trágár kifejezések használatért piros lapot kapott a focista, amit úgy köszönt meg, hogy arcon ütötte a játékvezetőt. A III. osztályú labdarúgó meccs játékosa pénzbírságot kapott.

A Szombathelyi Járásbíróság 2018. szeptember 19-án előkészítő ülésen garázdaság bűntette miatt jogerősen pénzbüntetésre ítélte azt a labdarúgót, aki egy labdarúgó mérkőzésen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a játékvezetővel szemben.

A 22 éves vádlott 2018. márciusában Szombathelyen, a Király Sportcentrumban megtartott Újperint Se – Cák SE megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzésen a mérkőzés 90. percében kötekedni kezdett a II. számú asszisztenssel, az általa használt trágár kifejezésekért a játékvezető piros lappal kiállította.

Ekkor a vádlott egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte a játékvezetőt, aki sérülést nem szenvedett, majd cipőjét célzottan a játékvezető felé dobta, azonban nem találta el.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így a mérkőzésen jelenlévő nagyjából 30 nézőben – megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyet a Szombathelyi Járásbíróság 2018. szeptember 19. napjára előkészítő ülésre tűzte, ahol a vádlott bűnösségét teljes körűen beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott beismerő nyilatkozatát elfogadta, és az előkészítő ülésen ítéletet hozott, amelyben vádlottat 100.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletet a vádlott és az ügyész is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.