Barion Pixel
2015. március 02.

Főigazgatói szemle a vasi katasztrófavédelemnél - júliustól bérfejlesztés

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója szemlét tartott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon és megyei vezetőkkel egyeztetett. Videó.

A főigazgatói szemle keretében Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy szakmai egyeztetést tartott a megyei vezetőkkel, köztük a kormányhivatal, megyei önkormányzat, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a vízügyi igazgatóság, a közútkezelő, valamint a nemzeti adó- és vámhivatal képviselőivel, melynek során tájékozódott az együttműködésről, a vezetői kapcsolatokról, illetve az elkövetkező időszak legfontosabb feladatairól.

A katasztrófavédelmi főigazgató fogadása Szombathelyen

A megbeszélést sajtótájékoztató követte, majd a megyei katasztrófavédelem vezetői állományával, kirendeltségvezetőkkel, tűzoltóparancsnokokkal, szakmai felügyelőkkel és hatósági osztályvezetőivel konzultált a főigazgató. Az értekezlet során olyan aktuális kérdések kerültek terítékre, mint az életpálya-modell, a vízügyi hatósági munkával összefüggő, vagy a hulladékgazdálkodással és a kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatos feladatok. Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy az értekezleten kitért az informatikai fejlesztésekre, illetve a katasztrófavédelmi megbízottak kiemelt szerepére, a hatósági feladatokba való bevonására is.

Dr. Bakondi György altábornagy

Az életpálya-modell bevezetésére vonatkozóan a főigazgató hangsúlyozta, hogy a törvénytervezet elkészült, folyamatban van a végrehajtási szabályok megalkotása. A modell első elemének bevezetésére, amely a bérezéssel, a teljesítményértékelési rendszerrel és az előmeneteli rendszerrel foglalkozik, július 1-jétől lehet számítani. Ez alapján a fegyveres rendvédelmi szervek hivatásos állományú dolgozói, köztük a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói, bérfejlesztésre számíthatnak: az alaptevékenységet végző hivatásos állományúak 30 százalékos, a nem alapfeladatot ellátók körében 25 százalékos, a vezetői beosztást betöltők tekintetében 15 százalékos bérfejlesztés valósul meg a hatályba lépést követően. Jövőre lakástámogatási rendszer, majd pedig a biztosítási rendszer is működésbe lép.

Dr. Bakondi György altábornagy és Erdélyi Krisztián tűo. alezredes

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.