Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. március 28.

Tűzoltók, mentők és rendőrök rúgták a bőrt Sárváron

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Sárváron a Süle József Labdarúgó Emléktornát, melynek keretében tűzoltók, mentők és rendőrök tesztelték, melyikük bánik legjobban a focilabdával és talál be többször a hálóba.

Tűzoltók, mentők és rendőrök rúgták a bőrt SárváronA több mint egy évtizedes hagyományokkal rendelkező labdarúgó emléktornán az idei évben nyolc csapat mérte össze ügyességét. Kovács Levente tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetőjének szavai és Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának rövid megemlékező beszéde után kezdődött meg a 14. Süle József labdarúgó emléktorna.

Tűzoltók, mentők és rendőrök rúgták a bőrt Sárváron

Egy-egy csapattal szállt versenybe Szombathely és Sárvár hivatásos tűzoltó-parancsnoksága, két csappal indult Körmend hivatásos tűzoltó-parancsnoksága, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és részt vettek a megmérettetésben a porpáci önkéntes tűzoltók is. Csapatot indított továbbá a Mentőszolgálat, valamint a Sárvári Rendőrkapitányság válogatott játékosai sem hagyták ki a mérkőzés lehetőségét.

Tűzoltók, mentők és rendőrök rúgták a bőrt Sárváron

Bírói sorsolással döntötték el, ki-kivel játssza a meccseket. A tornán színvonalas mérkőzéseken közel azonos tudású csapatok feszes meccseket játszottak egymással. A körmérkőzések során fej-fej mellett haladtak a csapatok, általánosságban barátságos mérkőzéseknek lehetett tanúja a lelkes szurkolótábor, de persze senki sem adta könnyen a meccset. Előfordult bizony, hogy bekeményítettek a csapatok: kőkemény labdaváltások, hatalmas esések és cselek tarkították a túlnyomórészt kiegyensúlyozott küzdelmet.

Tűzoltók, mentők és rendőrök rúgták a bőrt Sárváron

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A nap végére az erőteljes összecsapások után kialakult a legjobb csapatok között a végeredmény. Az első és második helyezést kiélezett döntetlen küzdelem után, hetes rúgó párbaj döntötte el. A torna legvégén a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság B csapata szerezte meg az első helyezést – ezzel a vándorserleg is hozzájuk került egy évre, a következő találkozóig, második helyen a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, harmadikként pedig a Szombathelyi Hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata végzett.

Különdíjak:

  • Legjobb kapus: Tóth András Sárvári HTP
  • Legjobb csatár: Sági András tűzoltó zászlós Szombathelyi HTP
  • Gólkirály: Papp László tűzoltó főtörzsőrmester Szombathelyi HTP
  • Fair play: Körmendi HTP

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.