Barion Pixel
2015. június 15.

Azonnali hatállyal felmentették a körmendi rendőrkapitányt

Indokolás nélkül, azonnali hatállyal visszavonta a körmendi kapitány vezetői kinevezését a Vas megyei rendőr-főkapitány.

Dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2015. június 15-i hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Szendrődi Barnabás rendőr alezredes, kapitányságvezetőnek.

Szendrődi Barnabás (jobbról a második) egy Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón

A kapitányságvezetői feladatok ellátásával 2015. június 16-tól dr. Koncz Gabriella rendőr alezredest bízta meg - áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szűkszavú, június 15-i közleményében. 

Körmendi ünnepségen (középen)

 

 Szubjektív 

 Néhány hete még azt hallottuk egy körmendi rendészeti programon, hogy a körmendi rendőrkapitányság az eredményei alapján az országos legjobbak között van. Tudósítóként is számos alkalommal jártunk Körmenden sajtótájékoztatón, ahol sikeres elfogásokról, felderítésekről kaptunk információkat, Szendrődi Barnabás rendőrkapitány pedig kitartóan válaszolt a sajtó kérdéseire, a kényesekre is.  (Videóarchívumunkban sok ilyen felvétel található.)  Nemzetközi sajtótájékoztatón (középen)

Próbáltunk részleteket megtudni a váratlan felmentésről, de egyelőre nem jártunk sikerrel. Az indokolás nélküli felmentés pedig megítélésünk szerint rosszabb, mint ha közlik az okokat, hiszen így szárnyra kelhetnek a pletykák arról, hogy mi vezetett a rendőrkapitány eltávolításához. (Mint ahogy a Facebook-on már mennek is a találgatások, köztük egészen vadak is.) 

Szendrődi Barnabás egy tavaszi focikupán, amit körmendi rendőrök nyertek meg

Szendrődi Barnabást részünkről rendkívül aktív rendőri vezetőnek ismertük meg, aki akár egyenruhában, akár civilben gyakran feltűnt a különböző helyszíneken, hogy személyesen is tájékozódjon az eseményekről.

A Rába partján, áradáskor

 Rába áradáshoz sem tudtunk úgy elmenni, hogy ne fussunk össze vele valamelyik településen, illetve megyei rendezvényeken, sportprogramokon is sokszor láttuk. Ez pedig - szintén szubjektív megítélésünk alapján - jót tett a rendőrség megítélésének is.

Szendrődi Barnabást a szombathelyi szánkódombon is lencsevégre kaptuk

Munkában a tűzszerészek, középen civilben a rendőrkapitány

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.