Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2015. szeptember 29.

Felfüggesztett a Vasban elkapott román embercsempésznek

A román férfi fejenként 500 euróért (kb. 150 ezer forint) szállított volna hét menekültet Németországba a Nyugati pályaudvarról, de a körmendi rendőrök keresztbe húzták a számításait. Felfüggesztettet kapott, amit elfogadott, de az ügyészség letöltendő szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

A Körmendi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a román állampolgárságú férfit, aki 7 szír állampolgárt, összesen 3.500 euróért akart illegálisan Ausztrián keresztül Németországba szállítani.

A vád szerint a vádlott 2015. augusztusában Budapest, Nyugati Pályaudvarnál 7 szír állampolgárt vett fel az általa használt személygépkocsiba, akiket a megegyezésük szerint illegálisan Ausztrián keresztül Németországba szállított volna. A szír állampolgárok a szállításért személyenként 500-500 eurót, azaz összesen 3.500 eurót ígértek, amely összeget a sikeres átjutást követően a célállomáson fizették volna ki a vádlottnak.

Embercsempész autója Szombathely határában

A vádlottat 2015. augusztus 27. napján 01.00 órakor a fenti személyekkel együtt Magyarszecsődnél a Körmendi  Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták és tetten érték a bűncselekmény elkövetése közben.

A Körmendi Járásbíróság ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg, és a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 3 év időtartamra kiutasította Magyarországról, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt tárgyakat – navigációs eszköz, mobiltelefon – elkobozta.

 

 

A Körmendi Járási Ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette. Az ítélet nem jogerős.

(Fotónk egy másik elfogásnál, Szombathely közelében készült.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.