Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség /Fotó:112Press 2018. december 13.

Felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást kaphat a halálos balesetet okozó férfi

Nem adott elsőbbséget a magyar rendszámú Chrysler vezetője a védett útvonalon érkező német rendszámú Fordnak. A vétlen jármű gépkocsivezetője a balesetben olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítás után 10 nappal életét vesztette. A vétkes sofőr ellen vádat emelt az ügyészség.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem adott elsőbbséget az egyik útkereszteződésben a sértett autósnak 2017. novemberében, Bük közelében.

A vádirat szerint a vádlott Bő felől közlekedett a személygépkocsijával Lócs irányába, amikor figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát és megállás nélkül, 49-53 km/h sebességgel hajtott át az útkereszteződésen.

Bő - Lócs


A sértett éppen ekkor érkezett a személygépkocsijával jobbról a védett úton. A vádlott és a sértett összeütköztek, majd a járművek a vízelvezető árokba csapódtak.

Bő - Lócs

A sértett 10 nappal később a kórházban hunyt el a balesetben elszenvedett súlyos koponya sérülései miatt.

Bő - Lócs

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt az alapvető közlekedési szabályt megszegő vádlottal szemben.

Túlélhette volna...

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ennél a balesetnél a vétlen sofőr megítélésünk szerint saját lábán szállhatott volna ki a roncsból, ha használja a biztonsági övét, az ugyanis az ülésben tartotta volna az oldalirányű ütközésnél, majd az árokba csapódásnál is. Hiába nem volt hibás a balesetben a férfi, ő, illetve a családja fizette a legdrágább árat más figyelmetlenségéért.

Megszámlálhatatlan alkalommal kértük már az autóvezetőket és az utasokat is, hogy kapcsolják be az öveiket, még akkor is, ha csak a szomszéd utcába, településre indulnak. A világ legjobb sofőrje sem tud elkerülni egy váratlanul elé csúszó, vagy figyelmetlenségből oldalról nekiütköző autót. Sokkal jobb mérgesen szitkozódni az út szélén, mint a családnak megszervezni az illető temetését.

És még egy "apróság", amibe sokan nem gondolnak bele. Ha az autóban utazók közül csak egy személy nem kapcsolja be magát, azzal jelentősen rontja a saját túlélési esélyei mellett az utastársai esélyét is egy ütközésnél, vagy borulásnál, hiszen a teste magatehetetlenül csapong az utastérben.

Válságos állapotban a lócsi elágazóban történt baleset vétlen sofőrje




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.