Barion Pixel
Szerző: Láng Videó, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 112Press 2015. június 14.

Felborult busz drónról nézve és erdőtűz az osztrák-magyar gyakorlaton

Az országhatáron, Bozsoknál gyakorlatoztak burgenlandi és vasi tűzoltók. Videón mutatjuk.

A magyar-osztrák államhatárhatáron húzódó erdősáv területén tartott közös gyakorlaton magyar részről a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság, valamint a bozsoki, cáki, kőszegszerdahelyi, velemi önkéntes tűzoltó egyesületek vettek részt.

 

A feltételezés szerint egy osztrák turistákat szállító busz a határátkelőhely épületének ütközött, felborult majd kigyulladt. A tűz átterjedt az épületre is. A tűz oltásával párhuzamosan feladatot jelentett a személyek kimentése, továbbá a busz kerekeire állítása is. Az erős szél és a szárazság miatt a tűz a környező erdősávot is meggyújtotta. A határvonalon lévő erdő oltását mindkét gyakorlatozó fél saját területéről kezdte meg. Tekintettel arra, hogy a terület vízhiányos volt, így a tűz oltásához szükséges oltóvizet helyszínre szállítással kellett megvalósítani.

Osztrák-magyar tűzoltási gyakorlat Bozsokon, az országhatáron



A gyakorlat célja a magyar-osztrák tűzoltóságok együttműködése, kölcsönös segítségnyújtása volt, melyen közel 100 fő vett részt. A gyakorlatot a magyar és osztrák elöljárók „megfeleltre” értékelték.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.