Barion Pixel
2017. szeptember 01.

Fékezés nélkül ütközött teherautó hátuljának egy Daewoo - súlyosan megsérült a sofőr

Az aláfutásgátló mentette meg az életét annak a férfinek, aki eddig tisztázatlan okból fékezés nélkül ütközött autójával egy teherautónak a szombathelyi Csaba úton, a 86-os főút kereszteződésénél. A sofőr súlyos sérülésekkel került kórházba, a teherautó vezetője nem sérült meg.

DSC_4860
 

Benzinkútról kanyarodott ki a Csaba útra egy teherautó és már a Csaba úton haladt, amikor a sofőr nagy csattanást hallott és érezte a járművén az ütközés erejét. A Daewoo személyautó a teherautó alá szorult, ami még több méteren húzta maga mögött, mire sikerült megállnia. A személyautót vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították. A sofőr nem volt olyan állapotban, hogy válaszolni tudott volna a rendőrök kérdéseire azzal kapcsolatban, hogy mi történt.

DSC_4843

Információink szerint a 30 év körüli férfi nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt és a biztonsági övét is használta. Ez utóbbi néhány törött bordát is jelent a számára, de ez még mindig "vállalhatóbb", mint ha fejjel töri ki a szélvédőt ilyen lassulás mellett. A bordáit, mellkasát akkor is jó eséllyel összezúzza a kormánykerék, az első fejsérülést a szélvédő, vagy a tető okozta volna neki, a következőt pedig akkor szerezte volna jó eséllyel, amikor találkozik a teherautó hátuljával.

DSC_4909

Egy szemtanú elmondása alapján a Daewoo már a Csaba úti felüljáró 30--as szakasza után elkezdte előzni az előtte haladó járműveket, láthatóan a sofőr sietett valahova. A baleset már a település végét jelző tábla után történt, ahol 90 km/óra a megengedett sebesség. A helyszínelés során nem rögzítettek féknyomot. A személyautó vezetőjének jó pár másodperccel korábban észlelnie kellett volna a Csaba útra kanyarodó teherautót, ez azonban láthatóan nem történt meg.

DSC_4879

A helyszínelés ideje alatt rendőrök irányították a forgalmat. A Csaba út érintett szakaszát lezárták, a 86-os főúton Körmend felől érkezők pedig nem kanyarodhattak balra, a Csaba útra. Ez okozott némi bonyodalmat néhány járművezetőnél.

Fékezés nélkül ütközött teherautónak a Daewoo Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.