Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2015. március 25.

Évértékelő összügyészi értekezlet

2014. évi ügyészi tevékenység értékelése kapcsán összügyészi értekezletet tartottak a Vas Megyei Főügyészségen, melyen a Legfőbb Ügyészség részéről dr. Belovics Ervin legfőbb ügyész helyettes is részt vett.

Dr. Simon József főügyész összefoglalójában kiemelte, hogy a Vas megyei ügyészi szervek 2014. évben is szakszerűen, törvényesen, hatékonyan látták el feladataikat, és ezt kifejezik az ügyészi munka mutatószámai is, mely az országos átlagot, és saját korábbi jó eredményeinket is meghaladó módon alakultak.

Az ügyészség büntetőjogi tevékenységéről dr. Székely Tamás főügyész helyettes elmondta, hogy bár Vas megyében kismértékben növekedett az ismertté vált bűncselekmények száma, azonban a megye az ország bűnügyileg legkevésbé fertőzött területéhez tartozik.

Előadta azt is, hogy az ügyészségek nagy számban éltek az eljárást gyorsító lehetőségekkel, például a bíróság elé állítással, és egyébként is időszerűen, a törvényes határidőkön belül dolgoztak.

A közjogi tevékenység kapcsán Tánczosné dr. Kiss Éva főügyész helyettes kiemelte, hogy a szakági ügyiratforgalom növekedett, és a benyújtott kiemelt ügyészi intézkedések tekintetében a Vas megyei ügyészi szervek országos viszonylatban is megállják a helyüket. Dr. Belovics Ervin legfőbb ügyész helyettes ezek után szintén értékelte a Vas megyei ügyészségek 2014. évi tevékenységét. Megállapította, hogy a megye ügyészségeinek munkáját a múlt évben is a szakszerűség, és időszerűség jellemezte. Az időszerűséggel összefüggésben külön kihangsúlyozta, hogy országosan is példaértékűek a megyében az eredmények. Mindezekhez gratulált, és megköszönte a tavalyi évben nyújtott teljesítményt.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.