Barion Pixel
Frissítve: 2014. július 11.

Előzetesben a csecsemőtolvajok Szombathelyen (Videóval frissítve)

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 38 éves nőnek és 31 éves férfinak, akik két napja elvittek egy csecsemőt a szombathelyi kórházból.

Frissítés, 2014.07.11. 14:00

Pénteken délután hazatért otthonába F. Vanessza és kislánya, Hédi. Nem sokkal később védőnő érkezett. Az anyukát nagyon megviselték az elmúlt napok eseményei és most sok pihenésre van szüksége. A kis Hédi jól van, sokat alszik.

Kapcsolódó cikkek:

 Ellopott csecsemőért rohanták le a házat rendőrök Szombathelyen

Maguknak lopták a csecsemőt Szombathelyen

Korábban írtuk

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte az előzetes letartóztatását a 38 éves és 31 éves gyanúsítottaknak. A nyomozóhatóság 18. életévét be nem töltött és védekezésre képtelen személy sérelmére, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsítja őket.

A jelenlegi minősítés mellett a bűncselekmény büntetési tétele 1-5 év szabadságvesztés.

A nyugat.hu mindkét gyanúsítottat megszólította, de egyikőjük sem mondott semmit.P-K. Zoltán és O. Klára is végig takarta az arcát az iratokkal. A férfi csak annyit mondott, hogy nem járul hozzá, hogy a kamerák felvegyék, míg Klára néhány halk nemmel válaszolt a kérdéseinkre. Arra, hogy üzen-e valamit az édesanyának, akinek elvitték a csecsemőjét, vagy megbánta-e, amit tett mély hallgatás volt a válasz.



Az asszony egyik szeme egyébként látszólag bedagadt, de azt nem tudjuk, mikor és hol szerezte a sérülését. Információink szerint mindkét személy került már összetűzésbe a törvénnyel, P-K. Zoltán ellen jelenleg is van büntetőügy folyamatban.

Nem "csecsemőrablás"

Az elmúlt napokban kínosan kerültük a csecsemőrablás kifejezést, mert nem erőszakkal vitték el a babát és nem is követeltek érte semmit. Rákérdeztünk az ügyészség szóvivőjénél is, aki hamarosan megjelenő videónkban szintén elmondja, miért helytelen ez a kifejezés.



Kérés az Olvasókhoz

A nyugat.hu számolt be elsőként az esetről és a rendőrségi akcióról, valamint a gyanúsítottak kilétéről is tőlünk szerezhettek tudomást elsőként a szombathelyiek. Cikkünket és képeinket a magyar törvények maximális betartásával készítjük, sajnálatos azonban, hogy néhány Olvasónk rendszeresen a gyanúsítottak személyes adatait próbálja megosztani a hozzászólásoknál, majd felháborodottan bűnpártolóként állít be minket, amiért hozzászólásait töröljük. Kérjük Olvasóinkat, hogy ne küldjenek törvénysértő bejegyzéseket!

Kérdések

Ha elfogadjuk azt, ami a vallomásban szerepel, miszerint O. Klára szerette volna megtartani a kislányt, akkor adódik néhány plusz kérdés. Mi történt volna, ha a kicsi megbetegszik, vagy eléri az óvodás, iskolás kort? Papírt ugyan lehet hamisítani, de manapság szinte minden elektronikus nyilvántartás alapján működik, azaz a hamis adatok bevitelekor valószínűleg minden rendszer azonnal jelezte volna, hogy nemlétező személy jelentkezik valamilyen ellátásra.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt csecsemő esete kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a tegnapi nap folyamán soron kívüli vizsgálatot rendelt el kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülött osztályaira.

Az államtitkár a közeljövőben személyes látogatások keretében is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről annak érdekében, hogy a jövőben is maradéktalanul biztosított legyen a beteg-ellátás zavartalansága.

Kapcsolódó képgalériák

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.