Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / Fotó: Kovács Patrícia Videó: Tánczos Mihály 2015. április 10.

Megszólaltattuk a begyógyszerezett nő halála miatt őrizetbe vett férfit

A hajléktalan férfi olyan részeg volt, hogy arra sem emlékezett, hogy szidalmazta munkatársunkat, miközben a gyanú szerint általa begyógyszerezett nőt éppen újraélesztették. Most bocsánatot kért. Előzetesbe került, társával együtt.

Ahogy arról részletesen beszámoltunk sikertelenül próbáltak újraéleszteni a mentők egy nőt Szombathelyen. Később kiderült, az asszonyt begyógyszerezték, hogy elvegyék az alkalmi munkával nem sokkal korábban szerzett pénzét. (Úgy tudjuk, 12-13 ezer forintról lehet szó.) A rendőrség két hajléktalan férfit állított elő, akiknek ma elrendelték az előzetes letartóztatását. Részletek a videónkban, ahol a gyanúsított is megszólal..

A Vas MRFK közleménye

Egy 47 éves fedél nélkül élő asszony együtt italozott és beszélgetett a társaival Szombathelyen 2015. április 7-én és említést tett arról, hogy némi készpénzhez jutott. S. Balázs és F. Zsolt azért, hogy könnyebben megszerezhessék az asszony pénzét szeszes italt vásároltak, amelybe gyógyszert kevertek. A sértett az alkohol elfogyasztását követően rosszul lett, majd életét vesztette.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az ügyben a nyomozást. Ezzel egyidejűleg az illetékes ügyészségen kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozását.

Előzetesbe került az elhunyt hajléktalan nőt begyógyszerező két férfi





A Szombathelyi Járásbíróság 2015. április 10-én a 27 éves F. Zsoltot és a 42 éves S. Balázst előzetes letartóztatásba helyezte.

A Vas Megyei Főügyészség Sajtóközleménye

Az előzetes letartóztatását indítványozta a főügyészség a hajléktalan nőt megmérgező gyanúsítottaknak.

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta, hogy a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója rendelje el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint 2015. április 7-én, Szombathelyen gyógyszert kevertek egy hajléktalan nő italába azért, hogy az így elkábított sértettől a pénzét megszerezzék.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2015. április 7. napján a délutáni órákban az egyik szombathelyi italboltban azért vásárolt a sértett nő részére szeszes italt, hogy abba gyógyszert keverve, a sértettet elkábítsák, és öntudatlan állapotát a táskájában lévő készpénz megszerzésére használják fel. A sértett a részére kínált, gyógyszerrel kevert alkoholból nagyobb mennyiséget fogyasztott, amelytől elkábult és ekkor a gyanúsítottak a sértett kézitáskáját kiborították és abból a benne lévő kb. 12.000 Ft készpénzét elvették.

Az eszméletlen sértettet egy ismerőse fedezte fel, aki a sértetthez mentőt hívott, azonban az orvosi beavatkozás ellenére az elfogyasztott, gyógyszerrel kevert alkohol hatása következtében kialakult keringési és légzési elégtelenség miatt a sértett a helyszínen elhunyt.

A főügyészség az eljárás meghiúsítása, a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését. A nyomozási bíró a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.