Barion Pixel
Szerző: Tánczos Mihály 2017. június 26.

Videó: a roncsot hátrahagyó sofőr keresése és megtalálása Pornóapátinál

A megszokottnál részletesebben mutatjuk meg videón a baleseti helyszínről elmenekülő férfi keresését és megtalálását. A 37 éves körözött férfi már máshol is hagyott roncsot és iratokat maga után, sőt, sérülteket is.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi újabb balesetéről már részletesen beszámoltunk, most viszont videón is megmutatjuk azt, amiről tegnap már írtunk. A szombathelyi születésű, 37 éves Cs. János korábbi cserbenhagyásos balesetéről is részletesen beszámoltunk, akkor kutyával, repülőkről is keresték a balesetet okozó, majd a helyszínről elmenekülő férfit.

 

A rejtőzködő, álnevet használó Cs. János bukását a Pornóapáti közelében elszenvedett balesete okozta. A férfi bódultan vezetett, padkától padkáig, mielőtt áttért volna az árokban haladásra. Itt végül egy betonáteresz repítette a levegőbe a menyasszonya Mercedesét. Cs. János a baleset után agresszíven reagált arra, hogy segíteni próbáltak neki, aztán a korábban bevált módszer szerint mindent hátrahagyva bevette magát az erdőbe.

Erőszakosan előzött egy Kőszeg felé tartó Opel a 87-es főúton. Az ún kőszegi egyenes előtt félfrontálisan ütközött a szemből érkező Mitsubishivel, ami az árokba csapódott. Az Opel roncsából kiszálló fiatalember rá sem nézett áldozataira, hanem beszaladt a bokrok közé és eltűnt. A vétlen autóban ülő két nő megsérült a balesetben, őket a mentők kórházba szállították - 112Press, 2016.10.22.

A férfit egy pillanatra meglátta a távolban a baleseti helyszínelő, aki először kiabálással, majd hangosbeszélő segítségével próbálta rávenni a menekülőt, hogy jöjjön elő és hagyja, hogy a mentők megvizsgálják. Később kiderült, hogy Cs. János hallotta a rendőrt, de esze ágában sem volt előbújni.

Cs. János megszomjazott a kimerítő túrától, ezért betért az  italboltba

Ehhez talán köze lehetett annak, hogy nem volt vezetői engedélye, ittas volt és talán nem csak alkohol okozott bódultságot nála. A kocsijából más nevére kiállított iratok mellett kábítószer-gyanús anyag is előkerült, emiatt Szombathelyről nyomozók érkeztek az autó átvizsgálására.

Több megye rendőrkapitánysága is kereste Cs. Jánost

A járőrök közben erdei utakon haladva is keresték az akkor még H. Istvánnak vélt  férfit. A keresésből mi is kivettük a részünket, arra gondolva, hogy a biztonsági övét nem használó férfinek orvosi segítségre is szüksége lehet. Esetleges belső vérzés esetén nem biztos, hogy kijutott volna a pornóapáti közelében lévő erdőből sötétedés után, zuhogó esőben. Később kiderült, hogy Cs. Jánosnak semmi baja nem esett, csupán megszomjazott. Kis kitérővel meg is találta a pornóapáti italboltot. A határmenti, korábban zárt közösségekben azonban még mindig nem egyszerű elvegyülni, főleg, ha híre is megy annak, hogy egy balesetet okozó sofőrt keresnek. Egy szolgálaton kívüli rendőrnek szemet is szúrt a hiányos fogazatú, csapzott idegen, a járőrök pedig iszogatás közben zavarták meg a gondolatait rendező férfit.

elf

Cs. Jánost így még a balesetet követő öt órán belül el tudták vinni vérvételre és a szakértőke vár annak a megállapítása, hogy a ráivás előtt mennyi alkohol lehetett a roncsokat hátrahagyó sofőr szervezetében.

Cikkünk elején bemutatott videónk részletesen megmutatja a fent leírtakat. Az alábbi videó pedig tavaly októberben készült és szintén Cs. János tettének állít emléket.
 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.