Barion Pixel
2018. augusztus 31.

Kanyarodó Dodge sodorta el a Babettán ülő idős férfit Szombathelyen

A jobbra kanyarodó autót vezető férfi rosszul mérte fel a távolságot és elsodorta az egyenesen haladó Babetta segédmotorkerékpárt vezető férfit.

DSC_5939
 
A Dodge a szombathelyi Kiskar utca felől érkezett, a Hollán Ernő utcánál megelőzte a vele egy irányba haladó segédmotorost, majd jobbra akart lekanyarodni a Vár közbe. A személyautó hátulja azonban elérte a Babetta kormányát.
 
DSC_5910
 
A segédmotort vezető idős férfi elvesztette az egyensúlyát és az aszfaltra esett. A mentők megvizsgálták és a helyszínen ellátták a horzsolásait, sebeit, nem kellett kórházba szállítani. A Babetta nem rongálódott meg.
 
DSC_5926
 
A Dodge vezetője helyszíni bírságot kapott.  A férfi többször is rákérdezett a mentőktől és a helyszínelőtől, hogy mi van az idős férfival?
 
DSC_5948
 
Közben érdekes jelenetek szemtanúi lehettünk. Érdemes megemlíteni azt a középkorú hölgyet, aki a balesetet úgy próbálta elkerülni, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelynél felhajtott a járdára, talán abból a megfontolásból, hogy a járdán végighaladva be tud menni a mentő által elállt utcába. De elhajtott a helyszín mellett szélvédő nélküli kisáruszállító is. Érdekes, hogy a villogó fényhídú helyszínelő autó mellett többen is kézben tartott mobiltelefonnal hajtottak el. Az egyik ilyen sofőrt kiszúrta a mentőautóból éppen kiszálló rendőr is. "Kézben tartott mobiltelefon!" - nagyjából ez a három szó juthatott el a sofőrhöz a lehúzott ablakon keresztül, de már dobta is le az ülésre a mobilját.
 
a2

Nem árt tudni, hogy ez a szabálysértés önmagában kb. 10 ezer forintot ér és Szombathelyen rendszeresen állítják meg a rendőrök a kézben tartott mobiltelefonokkal közlekedő autósokat. 10 ezer forintból már két normális minőségű kihangosító is vásárolható, de ami elszomorító, hogy sok olyan autóban sem használják a kihangosítót, amiben gyárilag benne van az esetenként csúcsminőségű eszköz. A telefon és a gépjármű médialejátszójának bluetooth-os párosítását azonban sok ember meg sem próbálja elvégezni, pedig a 30 másodperces procedúra nem kíván különösebb szakértelmet.

DSC_5917

DSC_5936

címkék: dodge babetta várköz

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.