Barion Pixel
Szerző: Tánczos Mihály 2015. július 20.

Nem hiszi el, mit tett ez a lengyel kamionos a következő pillanatban!

A kép magáért beszél, a lengyel kamionosok többsége ilyen, de sokan nem gondolnák, mit tett ez a férfi a következő pillanatban! Itt nincs előre lájkolás, csak a leplezetlen igazság! Meg fog döbbenni!

A kamionos nem tudta, hogy fotózzák és egyáltalán nem zavartatta magát Szombathely határában, a 86-os főúton, ahol szinte havonta törik le járművekkel a félsorompót. Egy kép többet mond ezer szónál, tessék:

Mit csinál ez a kamion?

 

Hátborzongató felvétel, ugye? És ha azt is hozzátesszük, hogy naponta több száz kamion csinálja meg ugyanezt, akkor sok embernek feláll a szőr a hátán.

De mit látunk?

A Facebook-on végeztünk egy villámkísérletet. Megkértük olvasóinkat, írják meg, mit üzennének ennek a kamionosnak. Fél óra múlva leállítottuk a kísérletet és töröltük a nagyon durva üzeneteket.

A címért és a bevezetőért pedig itt kérünk bocsánatot. Évek óta szigorúan kerüljük az ilyen hatásvadász címeket, de most a cél szentesítette az eszközt, mert szerettünk volna elérni azokhoz is, akik ugranak az ezredik "Nem hiszed el!" kezdetű cikkre is. Ráadásul nem hazudtunk, csak a bevezetőben említett sorompótörés és ezen kép között nincs összefüggés. A kamionosok többsége pedig valóban azt csinálja, mint ez a kamionos, de nem azt, amit a legtöbben gondoltak elsőre...

Nézzük hát a következő képet, ami valójában a címlapon mutatott fotó előtt készült.

Ezzel a képpel teljesen átértékelődnek a másik képen látottak

 

Talán több olvasónk is rájött, hogy csúnyán átverte az agya, amikor egy kép alapján esetleg rosszat gondolt a kamionsofőrre. A lengyel kamionos ugyanis ezen a képen is ugyanazt csinálja, mint a másikon: áll a sorompónál.

A Facebook-on ezt ketten is leírták, de hiába. Ezt más megosztásoknál is tapasztaljuk. Hiába írja be valaki, hogy mit ábrázol valójában egy felvétel, ennek nagyjából annyi hatása van, mint viharos szélben egy párnába belesuttogni, hogy "segítség"!

Az elsőként bemutatott fotóról a korábban látottak és hallottak alapján sokaknak az ugrik be, hogy itt ismét egy sorompótörésnek lehetünk szemtanúi. A teleobjektívvel készített fotó az összenyomott térrel pedig simán átveri az agyat.

Valójában a lengyel kamionos teljesen szabályosan áll a sorompónál, mind a két képen.

A fotók bemutatásával az volt a célunk, hogy többen gondolkodjanak el, mielőtt egyetlen fotó alapján ítéletet mondanak valamiről, vagy valakiről.

Traffipax a 86-os út mellett, a háttérben a lengyel kamion, még mindig ugyanott

Illetve ha a tömegtől merőben ellentétes vélemény, gondolat érkezik egy hozzászólásban, akkor azt nem kell azonnal lesöpörni, meg kell nézni, hátha akad benne olyan elem, ami megváltoztathatja az álláspontunkat.

Esetünkben Meleg László és ifj. Tárnai Tamás írták azt, hogy a kamion a sorompó előtt áll, 38 ember viszont abból indult ki, hogy a kamionos éppen letöri a sorompót. Idézzük Meleg László bejegyzését: "Ha kinagyítanátok a képet,akkor látnátok hogy az a kamion a sorompó előtt áll még a sínek előtte vannak ugyan úgy mint a sorompó. Csak jól lett fényképezve,hogy megint lehessen szidni a kamionosokat!"

Az utolsó félmondat kivételével egyetértünk és reméljük, néhány embert sikerült elgondolkodtatnunk.

 

 

Ha szeretnének még hasonló képpárokat látni a későbbiekben, kérjük lájkolják az oldalunkat. Ígérjük, újabb évekig nem használjuk a "Nem hiszed el", "Döbbenet" stb. kifejezéseket címekben és cikkekben. Nekünk a valóság éppen elég.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.