Barion Pixel
2018. szeptember 03.

Fedélzeti kamera rögzítette egy Mazda ráfutásos balesetét a Zanati úton, Szombathelyen

Figyelmetlenségből történt kisebb baleset a vasi megyeszékhely egyik legforgalmasabb útján. A kamerás autó kb. egy másodperccel kerülte el, hogy az oldalába tolja a vétlen sofőr járművét az abba belecsúszó Mazda.

A belváros felé tartó személyautó a belső sávból szeretett volna balra, egy benzinkúthoz bekanyarodni, azonban a szemből érkező két autó miatt meg kellett állnia. A mögötte érkező autó vezetője azonban ezt későn észlelte és már hiába taposott a fékbe, nekiütközött az álló autónak.
 
 
Videónkban ebből csak annyi látszik, hogy megemelkedik a személyautó hátulja és hallatszik a csattanás is, a hátsó kamera képe azonban érdekesebb.
 
Az álló autót ugyanis átlökte az ütközés a szemközti sávba., oda, ahol 1-2 másodperccel korábban autók érkeztek. Ha az átlökött autó egy 50 km/órával érkező autó elejét találja el, akkor az jó eséllyel a benzinkút irányába folytatja az útját és a sofőr reakciójától függ, mikor áll meg. A hátul eltalált autó pedig a sáv közepe felé perdül.
 

A balesetben személyi sérülés nem történt, az okozó elismerte a felelősségét a balesetért, így rendőri intézkedésre sem volt szükség.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.