Barion Pixel
2017. július 29.

Figyelmes gyalogos és sávot lopó szippantóautó - dashcam videók

Két olvasói fedélzeti kamera (dashcam) felvételt mutatunk meg. Az első pontosan mutatja a sokak által gyűlölt, de igaz "szabályt": Annak van elsőbbsége, akinek megadják.

Nagyon sokszor írtuk már, hogy a gyalogosoknak az úttesten áthaladáskor végig figyelniük kell a forgalomra, legfőképpen saját érdekükben. Sokan ugyanis annak tudatában haladnak át pl. a kijelölt gyalogátkelőhelyen, hogy nekik ott elsőbbségük van. Rengeteg baleset elkerülhető lenne, ha a gyalogosok is figyelnének a többi közlekedőre, nem lépnének jármű elé féktávolságon belül, vagy olyankor, amikor feltételezhető, hogy a járművezető nem látja a gyalogost.

Az olvasónk által rögzített dashcam felvételen jól látszik, hogy a kamerás autó a külső sávban megáll, hogy átengedje a gyalogost, a belső sávban haladó autó vezetője viszont látszólag nem érti meg a forgalmi szituációt. Ha a gyalogos nem figyel és nem torpan meg, akkor egy klasszikus gyalogosgázolást rögzített volna a kamera. Az általunk sokszor hiányolt figyelem ezúttal megmentette a gyalogost. A rövid videó reméljük a gyalogosok mellett a gépjárművezetőknek is tanulságos lehet.

Szippantóautó "szívatott" autóst

Második olvasói videónkban szintén egy nem ritka jelenség került megörökítésre. Itt volt hely a menekülésre, miután a szemből érkező teherautó ellopta a kamerás autó sávjának egy részét. Sokszor azonban az ilyen esetekből lesznek árokba borulások,  oszlopdöntések, a sávba áttérő jármű vezetője pedig megállás nélkül tovább halad, magára hagyva a kárával a másik sofőrt.

 

Tanulságos fedélzeti kamerás felvételeiket elküldhetik nekünk a 112hirugynokseg@gmail com címre!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.