Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; 2017. december 27.

Felrobbant egy cserépkályha Bükön - tizennégy tűzeset az ünnepek alatt Vasban

Cserépkályha robbanás és más tűzesetek adtak munkát a tűzoltóknak Vas megyében. Oltottak autót, útmentén égő hulladékot, de kéménytűzhöz és égő televízióhoz is riasztották őket.

Kedden este Bükön a Rákóczi Ferenc utcában egy lakóházban a fűtés során  a fatüzelésű cserépkályha felrobbant. Az eset során keletkező tűzet a lakók a csepregi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A kéményseprő ipari szolgáltatót a robbanás miatt a helyszínre rendelték, hogy ellenőrizze a kéményt. A robbanás következtében senki sem sérült meg.

Cserépkályha robbanás Bükön

December 22-én a kéményben lerakódott korom gyulladt meg Szombathelyen a Széchenyi István utcában egy családi háznál, háztartási hulladék a Lovas utcában, valamint televízió, elektromos berendezések és berendezési tárgyak égtek a Szatmár utcában egy lakásban. A tűzeseteknél a szombathelyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Jánosházán egy szelektív hulladéktároló konténer égett a Rákóczi utcában, amit a helyi önkéntes tűzoltók oltottak el. A tűzeseteknél személyi sérülés nem történt.

Cserépkályha robbanás Bükön

December 24-én Vashosszúfaluban a Kossuth utcában egy családi háznál a kéményben lerakódott korom izzott, égett. A sárvári hivatásos és a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók a vegyes tüzelésű kályhából a tüzelő anyagot eltávolították, az izzást megszüntették. A 89-es számú főút mellett Szombathely közelében, valamint a Puskás Tivadar utcában az út mellett felhalmozott háztartási hulladék égett, a Szent Flórián körúton pedig egy személygépkocsi motortere égett. A tűzeseteknél a szombathelyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Jánosházán a Széchenyi utcában a tűzhely sütőjében az étel gyulladt meg, amit a lakó a tűzoltók kiérkezése előtt tűzoltó készülékkel eloltott. Személyi sérülés egy esetben sem történt.

Cserépkályha robbanás Bükön

December 26-án Celldömölk Alsóságon a Móricz Zsigmond utcában egy családi ház kéményében lerakódott korom égett. A celldömölki önkéntes és a sárvári hivatásos tűzoltók tüzet eloltották, a kályha használatától a tulajdonost eltiltották a kémény műszaki felülvizsgálatáig.

Felrobbant egy cserépkályha Bükön (Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.