Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 10.

Csalók próbálkoztak délelőtt Szombathelyen - Nyugdíjasoknak hordanak "ajándékot"

"Az öregek otthonából hoztam ajándékot!" - ezzel a szöveggel csengetett be ma délelőtt egy asszony több nyugdíjashoz Szombathelyen. A csalók a karácsonyra félretett pénzekre utaznak!

Feltételezhető, hogy csalók próbálkoztak ma délelőtt Szombathely déli városrészében. A Kunc Adolf utcából kaptuk a jelzést egy nyugdíjas asszonytól, hogy percekkel korábban egy nő csengetett be hozzá és állítása szerint az "öregek otthonából hozott ajándékot". A megkeresett asszony meglepődött, de lement és kinyitotta a társasház ajtaját. A fiatal, sötét bőrű nő megmutatta a táskáját, amiben mézeskalács csomag volt. Közben két férfi is feltűnt, akik láthatóan a becsengetőhöz tartoztak.

Az idős asszony nem akarta beengedni az ajándékhozót, de az erősködött, hogy "ki kell tölteni a papírokat". A társasház előterében található asztalt viszont nem találta megfelelőnek ehhez, mindenképpen be akart menni az asszony lakásába a kísérőivel együtt. Az asszony azonban gyanút fogott és felszólította a társaságot, hogy azonnal távozzanak, majd rájuk zárta az ajtót. A hívatlan vendégek a szomszéd lépcsőházhoz mentek.

A hozzánk beérkezett jelzés után azonnal hívtuk a rendőrséget, az ügyelet pedig járőrt küldött a megadott címhez. Egyelőre nincs információnk arról, sikerült-e lefülelni a klasszikus módszerekkel próbálkozó triót. Az elmúlt hónapokban sok hasonló eset történt, amikor egy társaság valamilyen mondvacsinált indokkal bekérezkedett nyugdíjasokhoz. Amíg ketten elterelik az idős emberek figyelmét, addig a harmadik társuk átkutatja a lakást, értékek, pénz, ékszerek után kutatva. Régi trükk, de beválik: a nyugdíjszelvény számát is elkérik az idős emberektől, akik gyakran a megtakarított pénzük mellett tartják a szelvényeket, így amikor kiveszik a papírt, azzal elárulják a rejtekhelyet is.

Kérjük Olvasóinkat, ha hasonló társaságba botlanak, hívják a 107-es segélyhívószámot, illetve beszéljenek idős hozzátartozójukkal a rájuk leselkedő veszélyről.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.