Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK 2018. október 30.

Csalók telefonálnak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nevében

Ne utalják el a kért összeget azok, akiket egy csaló felhívott azzal a szöveggel, hogy ha nem fizetnek be egy bizonyos összeget a közlekedési szabálysértésük után, akkor elveszítik a járművüket. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálat kizárólag írásban kommunikál az ügyfeleivel. A rendőrség károsultak jelentkezését is várja.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az objektív felelősség hatálya alá tartozó közigazgatási hatósági eljárásokban – a meg nem fizetett közigazgatási bírságok végrehajtása során – a Szolgálat kizárólag írásban kommunikál az ügyfeleivel.

Amennyiben bárki olyan telefonhívást kap, amelyben ismeretlenek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálata munkatársának kiadva magukat, arra szólítják fel, hogy egy meghatározott összeget haladéktalanul fizessen be a hívó fél által megadott számlaszámra, mert valamilyen közlekedési szabályszegést követett el és nemfizetés esetén a gépjárművet lefoglalják, ne utalja el a kért összeget!

A hatósági eljárások során a bírság kiszabásáról a hatóság kizárólag írásbeli határozatban rendelkezik. Amennyiben ez az összeg a rendelkezésre álló határidőn belül nem kerül befizetésre, a végrehajtási eljárást – mind természetes, mind jogi személyekkel szemben – a rendőrség megkeresése alapján az ügyfél lakóhelye, székhelye szerint illetékes adó hatóság folytatja le.

A Főkapitányság kéri, hogy akiktől ismeretlen személyek a Közigazgatási Hatósági Szolgálat munkatársainak kiadva magukat hasonló módszerrel kíséreltek meg bizonyos összeget kicsalni, azok hívják a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható, 06/80/555-111-es zöld számán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.