Barion Pixel
Szerző: 112Press 2018. november 21.

Családanyát lőtt arcon gázfegyverrel a dohánybolti rabló Szombathelyen

A férfi zárás előtt lépett be a Zanati úti dohányboltba és indokolatlanul lőtte arcon gázfegyverrel az eladónőt. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

 
Szerdán délelőtt rendőrök fésülték át a környéket a szombathelyi Penny áruház mellett, aminek a dohányboltjába előző éjjel rabló érkezett, "fegyvernek látszó tárggyal".
 

Fotó: Vas MRFK

Információink szerint 21.40 körül lépett be egy mackós férfi a dohányboltba. Az üzletben dolgozó eladónő éppen söpört. Köszönt a férfinek, akiről azt hitte, hogy vevő, de amikor felnézett, akkor látta, hogy maszkot visel. "Ja, persze, halloween van" - futott át a nő agyán a gondolat, de a férfi benyúlt a kabátja belső zsebébe és elővett egy maroklőfegyvert. "Add a pénzt!" - üvöltött rá a nőre, aki higgadtan válaszolt, hogy rendben van, hátra kell mennie érte a pult mögé. A férfi ekkor közelről, indokolatlanul meghúzta az elsütőbillentyűt és gáz-riasztófegyverével arcon "lőtte" a nőt.

DSC_3482

 
A kétgyermekes eladónő menekülni próbált, mire a rabló megrúgta, majd ismételten "rálőtt" a nőre, aki ekkor már háttal volt neki. Arról nincs információnk, hogy vitt-e el valamit a férfi, aki a kamerák felvételei alapján a MOL kút felőli bozótoson át távozott.
 
DSC_3505
 
Fotó: Vas MRFK
 
DSC_3476
 
Úgy tudjuk, hogy hatalmas zsákmányra egyik dohányboltban sem lehet számítani, jellemzően néhány tízezer forintra számíthat az, aki rablásra adja a fejét, ezért cserébe viszont sokéves börtönt kockáztat az illető.
 
Fotó: Vas MRFK
 
Kedden éjjel kutyával is keresték az elkövetőt, illetve szerdán is folytatódik a kutatás. A rendőrök egy bozótban felállított sátrat is találtak, ruhákkal és használati tárgyakkal, egyelőre nem tudni, lehetett-e köze a rablóhoz. (Valószínűleg nem.)
 
DSC_3490

Az eladónőt kedden éjszaka kórházba szállították, szerdán délelőtt elhagyhatta az intézményt. Nem szenvedett súlyos sérülést, de  egyelőre még nem tudja, visszamegy-e dolgozni a dohányboltba.

DSC_3506

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság által közzé tett személyleírás:

Az elkövető 40-50 év körüli, körülbelül 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kapucnis fekete bőrkabátot, kötött sapkát, piros-fekete színű álarcot, kék farmert és barna munkavédelmi bakancsot viselt.

Gázfegyverrel rabolt ki egy szombathelyi dohányboltot egy maszkos rabló




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.