Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. február 15.

Elvett kávé miatt támadt az őrre - stokival vágta fejbe zárkatársát

Két verekedő elítélt ellen is vádat emelt az ügyészség. Az egyik az őrre támadt, amiért az elvette az engedély nélkül tartott kávéját, a másik pedig kisszékkel vágta fejbe zárkatársát.

A Szombathelyi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben letartóztatásban lévő férfival szemben, aki bántalmazott egy bv. őrmestert.

A vád szerint 2018 augusztusában a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben a felügyeletet ruházat átvizsgálást hajtott végre, melynek során a vádlott-tól olyan kávé került elő, melyet nem tarthatott magánál.

A kávét az intézkedést végző bv. őrmester elvette a vádlott-tól, aki emiatt a bv. őrt ököllel arcul ütötte és meglökte.

Ezt követően az őr testi kényszert akart alkalmazni a vádlottal szemben, aki az intézkedésnek ellenállt, és dulakodni kezdett a hivatalos személynek minősülő őrrel, melynek során mindketten a földre kerültek. A vádlottat csak az odaérkező főfelügyelő segítségével sikerült megbilincselni.

A bv. őr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Stokival vágta fejbe cellatársát

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki 2018 márciusában okozott súlyos sérülést a zárkatársának a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A vád szerint a vádlott rátámadt egyik zárkatársára, akit a másik zárkatársuk próbált megvédeni.

Ekkor a vádlott erre a személyre is rátámadt, és egy támla nélküli székkel, stokival többször megütötte. A vádlott a bántalmazást harmadik társuk közbeavatkozása miatt hagyta abba, aki kivette a stokit a kezéből.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést, ujjtörést, valamint agyrázódást, kéz- és térdzúzódást, és a fej horzsolását szenvedte el.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címlapképünk egy rendészeti vetélkedőn készült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.