Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. szeptember 06.

Meg akarta leckéztetni a buszsofőrt, egy diák megsérült a vészfékező buszon

Vádat emeltek az ellen a férfi sofőr ellen, aki felháborodott azon, hogy egy busz hajtott elé a buszmegállóból. Az autóvezető a busz elé vágott és ráfékezett. Két diák elesett, az egyik koponyazúzódást szenvedett. Az izmozó sofőr a bíróságon próbálhatja megmagyarázni, mi történt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2016. októberében Szombathelyen vészfékezésre kényszerített egy autóbuszt.

A vádirat szerint a vádlott a Szent Flórián körúton közlekedett a reggeli csúcsforgalom idején, amikor a busz indexelt és elindult a megállóhelyről. A vádlott 40 km/h sebességgel megelőzte a buszt, majd rádudált, hirtelen fékezett és bevágott
a jármű elé. A buszsofőr vészfékezett, ami miatt az utasok közül két diák elesett és egyikük könnyű sérülést,  koponyazúzódást szenvedett.

A vádlott megállt a helyszínen és vitatkozni kezdett a buszvezetővel, majd úgy távozott, hogy nem győződött meg arról, hogy az általa okozott veszélyhelyzet miatt az utasok közül bárki megsérült-e.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(Címlapképünk illusztráció, egy másik szombathelyi balesetnél készült.)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.