Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. január 09.

Buszt előzött, de koccant a Renault Szombathelyen, csúcsidőben

Nagyobb torlódást okozott egy koccanás Szombathelyen, a Brenner Tóbiás körúton, a 16 órás csúcsban. Egy Renault nem tudta befejezni egy busz előzését, a sofőr pedig először nem ismerte el a felelősségét az anyagi káros balesetért.

Nagy torlódást okozott a kis koccanás

A Savaria Plaza felé tartó helyi járatos busz a buszöbölből visszasorolt a Brenner Tóbiás körútra, majd 38 méter múlva a busz bal elejének nekiütközött egy Renault. Információnk szerint a Renault a már mozgásban lévő, a forgalmi sávba visszatért buszt kezdte messzebbről előzni, de a kereszteződésnél a szemből érkező jármű miatt megpróbált besorolni a busz elé. Ekkor ütköztek. 
 
A Renault a szemből érkező miatt nem tudta befejezni a busz előzését
 
A koccanásnál a Renaultban kisebb kár keletkezett, a személyautó sofőrje viszont nem ismerte el a felelősségét, ezért rendőrt hívtak. A rendőrség kiérkezéséig az ÉNYKK munkatársa igyekezett megakadályozni azt, hogy a körút és a rá csatlakozó utcák teljesen beálljanak és váltakozó irányban engedte a forgalmat. Egy járművezető nem vette figyelembe a jó szándékú férfi jelzését és úgy hajtott be a baleseti helyszínre, hogy blokkolta a szemből érkezőket is.
 
A Savaria Plaza felé tartókat a rendőrök elterelték
 
A rendőrök később a Plaza felé tartókat a Nagyvárad utcába terelték be, így a Rohonci út felé tartók zavartalanul haladhattak. A leterelést több járművezető is zokon vette, volt, aki a rendőr szemére hányta, hogy miatta nem ér oda a gyerekért az iskolába. Természetesen láttunk rafinált sofőröket is, akik úgy tettek, mint akik értik, mit kellene tenni, de aztán hirtelen kormánymozdulattal irányt váltottak, hogy a koccanás miatt álló busz előtt kisprinteljenek.
 
Koccanás
A képünkön látható Peugeot vezetője is ilyen élelmes sofőr, azt pedig nem láthatta, hogy a busz előtt álló rendőr intett a Nagyvárad utcából érkező jármű vezetőjének, hogy induljon. Szerencsére a sofőr figyelt és nem hajtott neki az ügyeskedő Peugeot oldalának.
 
A sofőr

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.