Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. december 18.

Bordélyházat üzemeltetett itthon és Ausztriában – börtönbe kerülhet

Öt éven keresztül üzemeltetett bordélyházat Magyarországon és Ausztriában egy férfi, vádat emeltek ellene.

A Sárvári Járási Ügyészség bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és három társával szemben, akik az egyik Vas megyei városban, és Ausztriában működtettek bordélyházakat 2011. őszétől 2016. július közepéig.

A vád szerint a férfi Magyarországon és Ausztriában is létrehozott cégeket, amelyek üzemeltetésében működtetett szórakozóhelyeket, ahol az ott dolgozó személyek szervezett keretek között nyújtottak szexuális szolgáltatást az erre a célra kialakított szobákban.

A szexuális szolgáltatásért a vendégek által a szórakozóhelynek előre fizetett pénzből díjazták a szexuális tevékenységet végző alkalmazottakat.

A szórakozóhelyet üzemeltető férfi biztosította a prostitúcióhoz szükséges épületet, valamint az anyagi és a technikai eszközöket.

A szexuális szolgáltatást „VIP sztriptíz” néven tüntették fel a magyarországi árlapon, és az ebből származó bevételt a pultosok rögzítették a napi záráskor.

Magyarországon a fél órás szobaár 18.000 Ft, az egy órás 32.000 Ft, míg Ausztriában 60 euro, illetve 105 euro volt, melyből a szexuális szolgáltatást végzők 10.000 Ft, illetve 18.000 Ft körüli összeget kaptak.

A cégek ügyvezetőjeként dolgozó férfi megbízta a prostitúciós tevékenység folytatásához szükséges napi feladatok ellátásával, a napi tevékenység irányításával a pultosi munkakörben alkalmazott társait, akik a távollétében felmerülő kérdésekben dönthettek is.

Ők felügyelték és irányították a szexuális cselekményeket végző személyek tevékenységét, előzetesen átvették a konkrét szexuális cselekmény ellenértékét a vendégektől, majd műszak végén kifizették az ebből járó pénzt az egyéb jutalékokkal együtt a szolgáltatást végzőknek, így a bordélyház vezetésében részt vettek.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben társtettesként bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat és szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.