Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. március 23.

Bőnyi rendőrgyilkosság: április végén, Szombathelyen kezdődik a tárgyalás

Szombathelyen áll bíróság elé a bőnyi rendőrgyilkos.

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa - 2018. április 25-26-án 9 órától tárgyalja Gy. I. emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyét.  A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratának lényege szerint 2016. október 26-án 7.30 óra körül a néhai sértett vezetésével három nyomozó és három tűzszerész jelent meg a vádlott bőnyi házánál, mivel feltételezték, hogy hatósági engedély nélküli lőfegyvereket tart.

A néhai sértett és kollégái igazolványukat felmutatva közölték a vádlottal, hogy házkutatást kívánnak tartani, ugyanakkor a vádlott a kutyáját nem zárta el, a kaput kulccsal bezárta és közölte a rendőrökkel, hogy amíg ügyvédje nem érkezik meg, addig nem engedi őket be, továbbá, hogy a kutyát rájuk fogja uszítani. Ezt követően a vádlott ügyvédet telefonon nem hívott. A nyomozók a gépkocsi bejárati kapuszárnyról levették a nem lezárt lakatot és láncot, így beléptek a családi ház udvarára.

A ház bejárati ajtajához érve a nyomozók a vádlott feleségével találkoztak össze, aki arra hivatkozva, hogy a férje ideges, nem akarta őket beengedni, arra kérte a őket, hogy várjanak és hangoztatta, hogy baj lesz. Mivel a nyomozók ragaszkodtak a házba való bejutáshoz, a vádlott felesége bekísérte őket. Ezzel egyidejűleg a vádlott az egyik szobában lévő szekrényben tárolt gépkarabélyt magához vette. A rendőrök észrevették, hogy a vádlott kezében van valami, egyikük szolgálati fegyverét csőre töltötte, majd a néhai sértett észlelve, hogy a vádlott kezében fegyver van, rákiáltott, hogy azonnal tegye le, amire a vádlott 3 lövésből álló rövid sorozatot adott le és rálőtt a néhai sértettre, akinek a szolgálati fegyvere a fegyvertokban volt. A vádlott úgy adta le a halálos lövést, hogy a fegyver csőtorkolata a néhai sértett fejétől a lövés leadásának pillanatában 30-80 cm távolságban volt. A néhai sértett próbált kitérni a lövések elől, azonban egy a fején eltalálta, míg a többi lövedék közvetlenül a teste mellett elhaladva a falba csapódott. A vádlott által leadott lövések pillanatában a felesége, továbbá kettő nyomozó is a házban tartózkodott, így erre is figyelemmel fennállt a reális veszélye annak, hogy a lövedékek többszörösen is gurulatot kapva őket eltalálják és életüket kioltsa. A néhai sértett az őt ért fejlövés miatt a sérülés elszenvedését követően 3-4 perccel elhalálozott, életét a legkorábban érkező orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

bőny

Fotó: RTL Klub

A nyomozók ezután összesen 9 lövést adtak le, amelyek közül egy a vádlottat találta el, életfontosságú szervet, nagyeret nem sértett. A vádlott az őt ért lövéstől összecsuklott, majd a gépkarabéllyal együtt a ház egyik szobájába ment. A Terrorelhárítási Központ a vádlottat a helyszínen körülbelül kettő órával a cselekménye elkövetését követően 9 óra 50-kor fogta el a vele folytatott tárgyalás eredményeként, amelynek során a vádlott szakszerűen, a gépkarabély tusát a rendőrök felé fordítva letette a fegyverét.

A házkutatás során több lőfegyvert és lőszert találtak a bőnyi házban. A vádlott érvényes fegyvertartási, illetve fegyverviselési engedéllyel nem rendelkezett, a fegyvereket ismeretlen módon szerezte meg, azokat legalább kettő éve a lakásán tartotta.

A Központi Nyomozó Főügyészség a 78 éves vádlottat hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.

A tárgyaláson a bíróság a vádlottat, majd ezt követően a tanúkat hallgatja ki.

 

Címlapkép: RTL Klub


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.