Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség /112Press 2018. június 04.

Videó: Bedrogozva okozott balesetet Zsédenynél, később Csornánál is bódultan vezetett

Zavartan viselkedett a férfi - írtuk a baleset után. Most már az okát is tudjuk: amfetamin, metamfetamin, MDA és MDMA fogyasztása után ült a volán mögé, négy autó törött össze miatta és a bódult sofőrön kívül egy kisgyermekes családot is kórházba szállítottak a mentők. Ők szerencsére csak könnyebben sérültek.

 

A Sárvári Járási Ügyészség kábítószer birtoklásával és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja azt a férfit, aki kábítószert fogyasztott és kétszer is bódultan vezette a gépkocsiját 2017-ben.

A baleset okozójának szervezetében amfetamin, metamfetamin, MDA és MDMA volt
A vádlott amfetamin, metamfetamin, MDA és MDMA fogyasztását követően, bódult állapotban közlekedett személygépkocsijával a 84. számú főúton Zsédeny irányába 2017 júniusában.

zsedeny
 
A vádlott úgy kezdett az előtte haladó gépkocsik előzésébe, hogy nem figyelt a szembeforgalomra.
 
Az első szembejövő gépkocsit a vezetője az útpadka irányába kormányozta, azonban így is érintőlegesen összeütközött a vádlott gépkocsijával.
 
A második jármű frontálisan ütközött a vádlott autójával, majd megpördült és a mögötte haladó gépkocsinak csapódott, míg a vádlott járműve az útpadkán állt meg.

zs3
 
A balesetben három személy szenvedett könnyű sérüléseket.
 
A vádlott vezetői engedélyét a helyszínen elvették, azonban sem ez, sem az ellene indított büntetőeljárás nem tartotta őt vissza attól, hogy 2017 szeptemberében ismét amfetamin fogyasztását követően, bódult állapotban vezessen Csornán.   
 
A rendőrök ekkor csekély mennyiségű marihuánát és amfetamint is találtak a vádlott autójában.
 
A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Tűzoltók szabadították ki a Mazda sofőrjét a roncsból a 84-esen




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.