Barion Pixel
2014. január 17.

Barátnőjére költötte a rabolt pénzt a baltás - videón az elfogása

Nem élelmiszerre, hanem egy kis lazításra kellett a dohányboltból rabolt pénz. Budapest, szálloda, vásárlás. A barátnő is tudta, honnan van a pénz.

Újabb részletek derültek ki a Szombathelyen komoly visszhangot kiváltó baltás rablásról. A rendőrség sajtótájékoztatón számolt be a nyomozás, az elfogás publikus részleteiről, valamint arról, hova lett a rabolt pénz. A 112 Press korábban már részletesen beszámolt magáról a rablásról, illetve a 20 éves rabló előzetesbe tételéről, ezeket vonatkozó cikkeinkben találhatják Olvasóink.

Kezdjük a végén. Több olvasónk is írta még az elfogás előtt, hogy valószínűleg a rossz anyagi helyzet, a kilátástalan életkörülmények miatt rabolt az akkor még ismeretlen férfi és lehet, hogy ebből a pénzből kerül normális ebéd az asztalra a családnak. Nos, ez biztosan nem így van. A baltás ugyanis a barátnőjét szerette volna elkápráztatni. Ez rövid ideig sikerült is. A baltás január 12-én 3.30 körüli időben rabolta ki a szombathelyi dohányboltot, másnap délben pedig már az egyik budapesti New Yorker üzletben költötték az orvul szerzett pénzt.

Cipőkre, csizmára, farmerre, táskára, felsőre, bizsuékszerekre futotta és némi adósságrendezésre is, álláskeresésre viszont már nem.

A pár vonattal ment Budapestre és egy középkategóriás szállodában töltötték az éjszakát. Szerda éjszaka a fiatalember már szombathelyi, bejelentett lakcímén aludt. Reggel erőteljesen kopogtak az ajtaján. Alsónadrágban, kicsit kábán nyitott ajtót, de a következő pillanatban már a földön feküdt és kattant a bilincs a csuklóján. Még néhány másodpercig értetlenkedett, de aztán megtört és később részletes beismerő vallomást tett.

Sz. Zsolt vasárnap kerékpárral érkezett a dohánybolthoz, napi használatban lévő repedt baltáját a kabátja alatt rejtegette. Ettől azért nem szabadult meg a rablás után, mert még szüksége volt rá a favágáshoz. A rendőrségen a kérdésünkre válaszolva elmondták, hogy a férfi barátnője a rablás tervéről nem tudott, viszont a rablás után már tudomást szerzett arról, honnan van a pénz. Ez azonban nem akadályozta őt abban, hogy csinos holmikat válogasson magának és eszébe sem volt feladni a barátját. Ezzel viszont bűnpártolóvá vált, tehát szintén bíróság elé áll majd.

Egy másik fiatal hölgy közben otthonában próbálja feledni a vasárnap hajnali eseményeket. Gyanútlanul ment az ajtóhoz, mert hallotta, hogy valaki nem tud bejönni. Arra gondolt, szorul a zár - amire korábban volt példa -, ezért elindult segíteni és belülről kinyitotta. Pont úgy, ahogy a rabló eltervezte. Azonnal szembe találta magát a baltával és nagyon megijedt. Sz. Zsolt a rendőröknek később elmondta, azért így rabolt, mert meg akarta ijeszteni az eladót. Bejött neki.

De az adrenalin a rabló agyában is dolgozott és szinte pánikba esett saját tettétől, ezért rohant el már akkor, amikor az eladó még adta volna neki a pénzkötegeket. (Ismét nyomatékosan jelezzük, az eladó azt tette, ami ilyenkor a legjobb, látszólag nyugodtan átadta a pénzt. Egy félreérthető mozdulat is eredményezhet ilyenkor olyan reakciót a túlpörgött rablóból, ami jobb esetben is sérüléshez vezet. Pénzért, cigarettáért nem érdemes kockáztatni.)

Videó-összeállításunkban a sajtótájékoztatón elhangzottak mellett szerepel a rablás, az elfogás felvétele, valamint a rabolt pénzből vásárolt tárgyak egy része, továbbá az előzetesre szállított rabló fényképe is. Az összeállítás talán riasztó lehet azoknak, akik fiatal, vagy akár idősebb fejjel hasonló tetten törik a fejüket. A felfegyverkezve elkövetett rablásért 5-10 év közötti büntetésre számíthat a 20 éves szombathelyi fiatalember, aki egyébként már nem ismeretlen a rendőrök előtt. (Erről Facebook oldalán is eldicsekedett korábban.)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.