Barion Pixel
2017. október 07.

Balesetet okozott és elszaladt egy ittas sofőr

Több olyan baleset is történt Vas megyében pénteken este, amit ittas sofőrök okoztak.

A kőszegszerdahelyi balesetről tegnap már beszámoltunk. Időközben megtudtuk, hogy a Mitsubishi vezetője ausztriai munkahelyéről indult haza ittasan és a szonda alapján nem kevés alkoholt fogyaszthatott. Egy ismerőse elmondta, hogy a sofőrnek nem ez az első balesete, de az előző alkalommal csak magának okozott kárt. Most viszont egy vétlen nő és kisgyermeke is megsérült. A baleset okozójának nagy szerencséje volt, hogy a szemből érkező autó sofőrje próbálta elkerülni a balesetet, így nem frontálisan, "csak" félfrontálisan ütköztek a járművek. A vétkes sofőrnek a lába törött el. Úgy tudjuk, munkatársai már figyelmeztették a férfit, hogy ne vezessen ittasan, de nem törődött velük.

 
DSC_0294

A padkára futás utáni baleset bárkivel előfordulhat. Normál esetben a biztosító kifizeti az okozott kárt, alkoholos befolyásoltság esetén azonban a biztosító behajtja ezt az összeget a baleset okozóján.

Elszaladt a sofőr

Pénteken este Szombathelyen két utcában is történt olyan baleset, amit ittas sofőr okozott. Az Ernuszt Kelemen utcában és a Szabó Miklós utcában is parkoló autónak hajtottak az ittas sofőrök, ráadásul az egyik helyen a sofőr megpróbált elszaladni a helyszínről. Mindkét esetben vendégmunkások okoztak balesetet, alkohol fogyasztása után.

Csütörtökön szintén vendégmunkás okozott galibát a Petőfi Sándor utcában, amikor piros jelzésen áthajtva az autója ütközött egy Forddal, majd megpördülve egy házfal előtt állt meg.

DSC_0095

Ennél a balesetnél a sofőr nem volt ittas, "csak" fáradt. Több száz kilométer megtétele után pár száz méterrel a cél előtt szenvedett balesetet.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.