Barion Pixel
2018. április 27.

Autók oldalának szaladó férfi Szombathelyen - palackkal horpasztotta be a kocsi tetejét

Több olvasói jelzést kaptunk egy kopasz férfiről, aki autók oldalának próbál nekiugrani Szombathelyen, majd elszalad a helyszínről. A leírás alapján ő lehetett az, aki vezetői engedély nélkül, ittasan okozott sérüléses balesetet, de elmebetegsége miatt felmentették.

 
A szombathelyi Derkovits városrészen riogatja az autósokat egy kopasz, zömök férfi, legalábbis a hozzánk beérkező jelzések alapján. A férfi azonban nem csak ijeszteget, de sérülést is okozott, legalább két járműben. A minket megkeresők nem tettek sem bejelentést, sem feljelentést a rendőrségen, mi viszont azt javasoljuk, hogy aki látja a férfit "akcióban", az hívja a 112-es segélyhívót, akik  járőröket küldenek a helyszínre és ezzel talán éppen egy komolyabb, sérüléses balesetet előznek meg.
 
Az ugyanis nem kérdéses, hogy a gyalogos és a személyautó találkozásából ki húzza a rövidebbet, de egyetlen gyanútlan járművezetőnek sem hiányzik egy hónapokig tartó vizsgálat egy olyan gázolás miatt, amit a gyalogos szándékosan idézett elő. Ahogyan az sem előremutató, ha a járművezető ököllel vesz elégtételt a gépkocsiban keletkezett horpadásokért.
 
Többen a Rohonci úton futottak bele a kopasz férfiba. Az egyik sofőr a Bartók körút, a másik pedig a Szűrcsapó utcák kereszteződésénél. Egy kisgyermekével iskolába tartó férfi autójának az oldala horpadt be, amikor az autók között szaladgáló férfi nekirohant, majd szaladt is tovább. Olvasónk nem szállt ki, mert évekkel korábban már elmebetegként ismerte meg a férfit, gyermeke pedig nagyon megijedt. Így bosszúsan elkönyvelte veszteségként az autó oldalának behorpadását. "Nem akartam kést az oldalamba" - írta olvasónk.
 
Egy másik sofőr megállt, amikor észlelte a felé rohanó férfit, aki ekkor egy üdítős műanyag palackkal csapott rá a kocsi tetejére, ami ettől szintén behorpadt. Ez a sofőr sem tett feljelentést.
 
Feltehetőleg ugyanez a kopasz férfi rohangált az oladi városrészen a Dolgozók útján is (ez gyakorlatilag a Rohonci út folytatása), onnan nem kaptunk hírt kárról, csak zavartan viselkedő emberről. És talán szintén ugyanez a férfi volt az, aki robogójával a közeli szupermarket mellett elemelt több kenyeret egy állványról.
 
A leírások alapján feltételezzük, hogy arról a férfiről van szó, akiről már többször is írtunk. Legutóbb például akkor, amikor felmentették, miután ittasan, vezetői engedély nélkül balesetet okozott, amiben egy kislány arcsérülést szenvedett, majd elszaladt a helyszínről. De ő volt az is, aki egy kedvelt szombathelyi fagyizó teraszán kezdett ámokfutásba, szétverve a berendezést és megrongálva a fagylaltgépet. A férfi a fagyizó dolgozója felé is ütött, azaz a bizonyítottan kóros elmeállapotú férfi kiszámíthatatlan és agresszíven is fellép, ha úgy adódik.
 

Ezért ismételten kérjük olvasóinkat, hogy ha hasonló esetet látnak, akkor tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívószámon!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.