Barion Pixel
2018. február 21.

Videó: Havas úton árokba csúszó busz műszaki mentése Söpte közelében

A Bük-fürdő és Szeged között közlekedő autóbusz Söpte és Vasasszonyfa között egy hóátfúvásos szakaszon megcsúszott és a jármű árokba hajtva, az oldalán állt meg. Az ajtókat nem lehetett nyitni, így az utasokat a tűzoltók szabadították ki, de addig jókedvűen beszélgettek.

Egyáltalán nem alakult ki pánikhangulat az oldalával árokfalnak dőlő buszban, amihez az is hozzájárult, hogy a sofőr higgadtan közölte az utasokkal, hogy mi történt és mik a következő lépések. A 13 utas ezért türelmesen várakozott és közben kedélyesen beszélgettek, nevetgéltek bezártságukban. A balesetben senki nem sérült meg.

DSC_1651

A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek, akik először kiásták az első ajtó környékét, így az ajtó nyithatóvá vált, de megkérték az utasokat, hogy maradjanak bent még egy kicsit a védett helyen. A mentés idején időnként viharos erejű szél hordta a havat.

A mentesítő busz érkezése előtt a tűzoltók kisegítették a buszon tartózkodókat, akik közül néhányan fűtött rendőrautókba ültek be. Az autóbuszt az ÉNYKK kamionmentője vontatta ki az árokból, teljes útlezárás mellett.

 

DSC_1662

A Söpte és Vasasszonyfa közötti szakasz nagy része teljesen száraz volt, azonban akadt néhány hóátfúvásos szakasz, mint például az is, ahol a busz árokba hajtott. Mivel a havas teleken ez rendszeresen visszatérő jelenség, így érdemes lenne megfontolni hófogók, vagy sövény telepítését.

DSC_1668

Összefoglaló videónkban az utasok "kiásásától" a busz kivontatásáig nyomon követhetők az események.

 

Árokba csúszott egy autóbusz Vasasszonyfa közelében




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.