Barion Pixel
Szerző: BvOP Kommunikációs Főosztály 2017. május 05.

A börtönökben is megünneplik az anyák napját

A börtönben is megemlékeznek az anyák napjáról. Különösen igaz ez azokra a bv. intézetekre, ahol javarészt női fogvatartottak vannak elhelyezve. A rács másik oldalán viszont ott vannak a büntetés-végrehajtás hölgy munkatársai, akik többsége a választott hivatása mellett gyermekek édesanyja is.

A Büntetés-végrehajtási Szervezetben a személyi állomány közel harmada, megközelítőleg 3000 hivatásos és közalkalmazotti jogviszonyban álló női munkatárs végzi nap mint nap munkáját. A rácsok közötti, embert próbáló hivatás gyakran a férfi kollégákat is leterheli, ezért kell elismeréssel megemlékezni azokról a munkatársakról, akik a hivatás gyakorlása mellett teljes értékű anyaként állnak helyt a civil életben.

Anyák napja a börtönben 2

A Büntetés-végrehajtási Szervezet kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók minél jobb munkakörülményeinek megteremtésére, amelybe olyan kezdeményezés is beletartozik, mint a családbarát munkahely elismerés elnyerése. Ennek lényege, hogy az anyagi megbecsülés mellett erkölcsileg is támogatja a munkahelyi családbarát programok szervezését, a családorientált szolgálatszervezést, hiszen a rugalmas munkaadói hozzáállás plusz motivációt ad a munkavállalók munkavégzéséhez, elköteleződéséhez. A családbarát munkahely címét eddig már több bv. intézet is elnyerte már, ezek között van az állampusztai, a márianosztrai, a budapesti, a tököli és a váci börtön is, de büszkélkedhet vele a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is.

Anyák napja a börtönben 5

A büntetés-végrehajtásban az Anyák Napja a fogvatartott anyáknak is fontos, ezért jó néhány bv. intézetben ezen a napon különböző fogvatartotti programokkal készülnek. Példaként említhető a mai napon Kalocsai Fegyház és Börtönben megrendezett program, ahol a városi gyermekotthon neveltjei köszöntötték műsorukkal a női elítélteket, illetve több helyen is rendkívüli látogatófogadással készülnek, amelynek keretében az anyák hosszabb időtartamban, kötetlenebb légkörben tölthetik el látogatási idejüket gyermekükkel.

Anyák napja a börtönben 3

 

címkék: anyáknapja börtön

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.