Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. június 19.

Üzemanyagtartályba zuhant „embert” mentettek a celldömölki tűzoltók – gyakorlat

Alpintechnikával mentést gyakoroltak és bővítették helyismeretüket a celldömölki tűzoltók egy gyakorlaton.

2018.06.18.CDtuo

A Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság és a Celldömölki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartott helyismereti és szituációs begyakorló gyakorlatot egy kemenesmihályfai üzemben.

2018.06.18.CDtuo

A gyakorlat feltételezése szerint, üzemanyagot tartalmazó tartályon két ember mintavételezési feladatokat látott el, amikor hirtelen keletkező erős szél a tartály szélére sodorta őket. A zuhanás elleni védőeszköz tizenhat méter magasságban tartotta az egyik embert, társa az esés során olyan erős ütést kapott, amelynek következtében eszméletét vesztette.

2018.06.18.CDtuo

A balesethez a celldömölki önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységeket riasztották, akik az üzem műszaki szakembereivel folytatott közös felderítést követően azonnal nekiláttak a sérültek mentésének. Az egység magasból mentő jármű segítségével a magasban lógó embert alpintechnika segítségével lehozta, a bajba jutott sérültet hordágyra fektette, majd emelőkosaras gépjármű segítségével lehozta.

2018.06.18.CDtuo

A feladatmegoldást a Kocsis Péter, a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, a gyakorlat vezetője megfeleltre értékelte.

2018.06.18.CDtuo

2018.06.18.CDtuo

2018.06.18.CDtuo

Fotó: Sütő László tűzoltó százados/Vas MKI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.